El Museu Episcopal de Vic presenta la Nadala

L’escena escollida per al 2009 forma part d’un compartiment del Retaule del Mestre de Glorieta.

Redacció osona.com
04 de desembre del 2009
Presentació de la nadala del Museu Episcopal de Vic
Presentació de la nadala del Museu Episcopal de Vic | Adrià Costa
Presentació de la nadala del Museu Episcopal de Vic Foto: Adrià Costa  

Aquest dijous, dia 3 de desembre a les 19:30 hores, ha tingut lloc la presentació de la Nadala del Museu Episcopal de Vic (MEV) a la sala d’actes centre.

Un any més, aquesta activitat s’organitza conjuntament entre els Amics dels Museus d’Osona i el Museu Episcopal de Vic, tot refermant-se la voluntat de donar a conèixer el patrimoni del Museu a través d’aquesta iniciativa i crear sinèrgies amb institucions culturals de la comarca. 

La nadala d’enguany ens parla del compartiment del Retaule del Mestre de Glorieta. L’escena reprodueix la Nativitat i es troba als fragments conservats del Retaule de la Mare de Déu i Santa Caterina (MEV 1050-1052), que procedeix de Mas de Bondia (La Segarra), a prop de Tàrrega, i que està exposat al MEV des de la seva inauguració. Data del segon quart del segle XV i es considera obra de l'anomenat Mestre de Glorieta, un pintor format al taller de Ramon de Mur (autor del retaule de Guimerà, també conservat al MEV). La seva pintura, estilitzada i elegant, assenyala tant les composicions d'aquest darrer artista com altres influències que indiquen el camí cap al Segon Estil Internacional a Catalunya.

La presentació  del compartiment del Retaule del Mestre de Glorieta ha anat a càrrec de Marc Sureda, conservador del Museu Episcopal de Vic. A continuació, els alumnes de l’Escola de Música de Vic han ofert un petit concert.

Marc Sureda presenta la nadala del MEV Foto: Adrià Costa
Arxivat a