Les escoles de Vic recullen les joguines electròniques

La intenció és conscienciar els nens sobre el reciclatge i els residus especials.

Redacció osona.com
03 de desembre del 2009
Presentació de la campanya, amb la regidora Mercè Vidal.
Presentació de la campanya, amb la regidora Mercè Vidal. | Ajuntament de Vic
Presentació de la campanya, amb la regidora Mercè Vidal. Foto: Ajuntament de Vic

Vuit escoles de Vic s’han adherit a la campanya promoguda per l’Ajuntament per a la recollida i reciclatge de joguines electròniques, que no poden llançar-se als contenidors de rebuig i s’han de tractar de manera especial. Dins del programa d’educació mediambiental adreçat a les escoles, la campanya es materialitza en uns contenidors especials que es situaran a les escoles i una explicació a les aules de com s’han de tractar aquestes joguines. La intenció és ampliar la conscienciació sobre el reciclatge i els residus especials que ja es treballa a les escoles.

La campanya, que va entrar en funcionament el passat dimarts i s’allargarà fins el 22 de gener, va presentar-se al CEIP Andersen, una de les escoles adherides, i va anar a càrrec de la regidora de Medi Ambient, Mercè Vidal. La roda de premsa també va comptar amb tots els delegats de curs de l’escola, que seran els encarregats d’explicar la campanya als seus companys a les aules.

Vidal va explicar que l’Ajuntament de Vic posa els mitjans tècnics de recollida i “són els delegats i delegades de cada curs els que expliquen la campanya a les aules”. També va destacar que “el programa educatiu de medi ambient treballa per fomentar a les escoles l’estalvi energètic, el cicle de l’aigua, la natura i el reciclatge”.

Els delegats del curs van explicar la campanya, tal i com faran a les aules respectives, tot destacant que a l’hora de llançar les joguines electròniques també s’ha de diferenciar les que funcionen de les que no amb unes etiquetes especials.

Les escoles adherides a la campanya treballaran amb els seus alumnes a les aules la problemàtica d'aquests residus mitjançant unes fitxes didàctiques, vídeos i altres materials, informaran a les famílies de la campanya i recolliran  aquestes joguines en els contenidors específics que ha subministrat la Fundació ECOTIC, que es cuida de gestionar aquests residus. L'Ajuntament passarà a buidar els contenidors mentre duri la campanya i els portarà a la deixalleria perquè siguin correctament gestionats.

Les escoles que s'han adherit a la campanya són:  L'Escorial, CEIP Sentfores, CEIP Andersen, Sagrat Cor, Sant Miquel, CEIP Guillem de Monrodon, IES Jaume Callís i CEIP Joaquim Salarich.
Arxivat a