Vic construirà 50 pisos de lloguer per a universitaris

N’hi haurà al Seminari Vell i també alguns de nova construcció en una zona molt propera del carrer de la Ramada.

per Redacció osona.com, 1 de desembre de 2009 a les 11:53 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 1 de desembre de 2009 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.


L’alcalde de Vic, Josep M. Vila d’Abadal, i la rectora de la Universitat de Vic, Assumpta Fargas, van signar dilluns un conveni per a la promoció de 50 habitatges protegits i de lloguer destinats a universitaris juntament amb la ministra de Vivienda, Beatriz Corredor, el conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar i el conseller d’Innovació, Universitats i Empresa Josep Huguet.

Totes aquestes institucions es comprometen a impulsar la promoció que té per objectiu la construcció de 50 habitatges per a universitaris i també per la comunitat educativa en règim de lloguer.  Els habitatges aniran situats en dos espais diferents de Vic, al voltant del parc M. Àngels Anglada, en un dels quals només serà necessària la seva adequació interior (Seminari Vell) i l’altre serà d’obra nova i estarà situat al carrer de la Ramada, 23 (just on ara hi ha el pas per accedir al parc i que es convertirà en un pas cobert). En la part del Seminari Vell, està previst construir-hi 38 habitatges i en el del carrer de la Ramada, 12. Es preveu, igualment, que s’habilitin espais comunitaris.

L’Ajuntament de Vic hi aportarà el sòl i l’edifici; el Ministerio de Vivienda determinarà una aportació econòmica en els Pressupostos generals de l’Estat; la Generalitat determinarà els habitatges com a protegits, adoptarà les mesures normatives i concedirà, si s’escau, les subvencions que preveu el Pla pel Dret a l’Habitatge i la Universitat de Vic, per la seva part, s’encarregarà de la gestió i control d’aquests habitatges.

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació