Sant Pere de Torelló celebra el primer acte del 13-D en un local municipal

Aquest dissabte, sessió pública de promoció de la participació i recollida de vots per correu.

Redacció osona.com
29 de novembre del 2009
Acte electoral del 13D a Sant Pere de Torelló
Acte electoral del 13D a Sant Pere de Torelló
Griselda Castells, Alfons López Tena i Xavier Bardolet.

Sant Pere de Torelló ha estat la primera població de Catalunya en què s'ha celebrat un acte electoral del 13-D en unes dependències municipals. Va ser ahir dissabte al vespre, quan Alfons López Tena hi va presentar la campanya de foment de la participació en la consulta sobre la independència de Catalunya, en presència d'una setantena de veïns.

La ubicació de l'acte ha estat possible gràcies al decret signat aquesta setmana per l'alcalde Jordi Fàbrega, que ha posat a disposició de la campanya del 13-D els locals municipals d'actes. Un decret que ha comportat una forta polèmica i reacicons oposades, sobretot per part de les autoritats i la premsa espanyoles.

A més dels parlament de Tena, també hi va intervenir el periodista Xavier Bardolet, com a presentador de l'acte, i la coordinadora de la Comissió Sant Pere Decideix, Griselda Castells. Abans i després de les intervencions, diversos veïns van formalitzar el seu vot per correu en la taula instal·lada a l'efecte al costat de la sala.

Alfons López Tena, coordinador de la consulta a Osona, va denunciar les pressions que estaria efectuant el PSC en contra de la participació. Va explicar que un diputat socialista s'ha entrevistat amb el consul del Marroc a Barcelona per demanar-li que posi els imams musulmans en contra d'anar a votar.

D'altra banda, va acusar les direccions del PSC i del PSOE d'estar utilitzant els mateixos mètodes d'atemorir la gent "que va fer servir el feixisme quan les primeres elecicons democràtiques el 1977". Molt escandalitzat, López Tena va citar les paraules d'un alt dirigent del PSOE pronunciades aquesta setmana al Congrés dels Diputats, que va sentenciar que "els demòcrates no han d'anar a votar a les consultes catalanes".

Des del públic, l'alcalde Fàbrega va fer una breu intervenció en què va cridar  "els catalans irreductibles a votar sí al referèndum, perquè no podem deixar que el nostre país es dilueixi, com ha passat amb Occitània." Enfront del desencís amb la classe política i fins i tot el propi país, va donar aquest missatge: "Si perdem la il·lusió i l'esperança en el nostre país, ho perdrem tot".

Fàbrega també va assenyalar que la situació de crisi econòmica greu fa més necessària encara la independència de Catalunya "perquè som víctimes del model econòmic de bombolla immobiliària que va encetar Aznar, i perquè cada any patim un expoli fiscal de diners que se'n van cap a Madrid i no beneficien la gent catalana que més els necessita".

Acte electoral del 13D a Sant Pere de Torelló

Recollida de vots per correu a la sala annexa a l'acte.