El Museu Episcopal de Vic presenta la Nadala

L’escena escollida per al 2009 forma part d’un compartiment del Retaule del Mestre de Glorieta.

576_1259344568MEV_Nadala_09
576_1259344568MEV_Nadala_09
Redacció osona.com
30 de novembre del 2009


El proper dijous, dia 3 de desembre a les 19:30 hores, tindrà lloc la presentació de la Nadala del Museu Episcopal de Vic (MEV) a la sala d’actes centre.

Un any més, aquesta activitat s’organitza conjuntament entre els Amics dels Museus d’Osona i el Museu Episcopal de Vic, tot refermant-se la voluntat de donar a conèixer el patrimoni del Museu a través d’aquesta iniciativa i crear sinèrgies amb institucions culturals de la comarca. 

La nadala d’enguany ens parla del compartiment del Retaule del Mestre de Glorieta. L’escena reprodueix la Nativitat i es troba als fragments conservats del Retaule de la Mare de Déu i Santa Caterina (MEV 1050-1052), que procedeix de Mas de Bondia (La Segarra), a prop de Tàrrega, i que està exposat al MEV des de la seva inauguració. Data del segon quart del segle XV i es considera obra de l'anomenat Mestre de Glorieta, un pintor format al taller de Ramon de Mur (autor del retaule de Guimerà, també conservat al MEV). La seva pintura, estilitzada i elegant, assenyala tant les composicions d'aquest darrer artista com altres influències que indiquen el camí cap al Segon Estil Internacional a Catalunya.

La presentació  del compartiment del Retaule del Mestre de Glorieta anirà a càrrec de Marc Sureda, conservador del Museu Episcopal de Vic. A continuació, els alumnes de l’Escola de Música de Vic oferiran un petit concert.
Arxivat a