1 de 10

El Bisaura Decideix es posa en marxa

Una xerrada d’Alfons López Tena, Pep Musté i Ramon Vila-Abadal serveix per presentar oficialment l’entitat.

per Redacció osona.com, 23 de novembre de 2009 a les 07:12 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 23 de novembre de 2009 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.Aquest divendres, el Bisaura Decideix, que comprèn els pobles de Montesquiu, Sant Quirze, Santa Maria, Sora i Vidrà, es va presentar oficialment amb una conferència a Sant Quirze de Besora. Els ponents, Alfons López Tena, Pep Musté i Ramon Vila-Abadal, van fer que el públic assistent, una seixantena, marxés amb un bon gust de boca i molts van aprofitar per fer-se voluntaris i ajudar el dia 13 de desembre.

El primer a parlar va ser Pep Musté, director executiu de El Bisaura Decideix, el qual va fer un recorregut per la lluita independentista que s'ha portat a terme a Catalunya a finals del s.XX. Musté va afirmar que si aquesta consulta s'hagués volgut portar a terme ara fa uns 10 anys la societat ho hagués titllat d'obra de “quatre eixelebrats”. Segons Musté, la societat ha canviat i no es pot considerar que aquesta lluita sigui cosa de poca gent.

Seguidament va parlar Ramon Vila-Abadal que va fer un repàs per la lluita nacionalista des del segle XIX al segle XX i va remarcar la importància de la llengua tot recordant les vegades que havia estat trepitjada. També va fer esment que en algunes lletres de cançons populars s'hi reflecteix la queixa de la societat catalana i el reclam per la llibertat. Vila-Abadal va acabar la seva xerrada afirmant que si Catalunya es mereix ser lliure i va recordar unes paraules del canonge osonenc Jaume Collell: “Poble que es mereix ser lliure, si no li donen, s'ho pren”.

Per la seva banda, Alfons López Tena va fer un discurs molt impactant i va comparar els polítics i la societat amb un plat d'ous amb cansalada “la gallina només hi col•labora, el porc hi posa la pell”. També va insistir en la feina ben feta que s'està fent, que equival a qualsevol altra consulta que es pugui fer des del govern o des de la Generalitat, com ara la de l'OTAN o la de l'Estatut, però amb unes diferències: sense diners, sense infraestructures i sense demanar el sí o el no, només el vot.

La comissió El Bisaura Decideix està molt contenta amb l'èxit d'aquesta conferència i ja té pensat fer-ne alguna altra per seguir informant i animant els bisaurencs a votar el dia 13D.

El Bisaura Decideix també disposa d’un web on s'hi pot trobar tota la informació de la tasca que s'està fent així com altres informacions interessants.


- Anar al web del Bisaura Decideix

 

Participació