El Google Street Views no s'endinsa pels carrers del nucli històric de Vic

per Redacció osona.com, 22 de novembre de 2009 a les 11:32 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 22 de novembre de 2009 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Google Street View ja ha arribat a comarques. Després que el maig de 2008 s'incloguessin ciutats com Barcelona i València a la funcionalitat del Google Maps que incorpora fotografies dels carrers, fa pocs dies s'ha actualitzat amb bona part de comarques dels Països Catalans.

En el cas d'Osona les imatges cobreixen totes les carreteres i bona part dels carrers tot i que en alguns municipis es limiten a les travesseres urbanes. Fins i tot apareixen pistes forestals.

A Vic, el Google Maps "fotografia" les principals entrades i sortides de la ciutat i també la circunvalació que rodeja el centre de la ciutat. Les imatges, però, no s'endinsen als carreres estrets del nucli històric. Els usuaris d'aquest servei tan novedós, doncs, no podran gaudir del nostre patrimoni artístic més preuat.

De totes maneres, Vic no és una situació excepcional, ja que en altres poblacions, com Barcelona, tampoc s'avasta el total dels carrers del barri de la Catedral, encara que siguin d'un alt interès patrimònic. La hipòtesi és que les imatges del Google Street View estan pensades per als carrers on hi poden passar els vehicles.

En tot cas, és només una simple curiositat. I també una llàstima, sobretot per a centres educatius, on els alumnes no podran aprofitar l'eina per fer treballs d'art o d'història.

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació