El Mundo no es creu que a Manlleu hi hagi magrebins independentistes

"Es evidente que la transformación de un marroquí en un independentista catalán es posible, pero sospechoso", escriu Álex Sàlmon, director de l'edició de Barcelona del rotatiu.

Redacció osona.com
19 de novembre del 2009
La notícia, més tard desmentida, que un dels col·legis electorals de la consulta d'independència del 13 de desembre estaria ubicat en una mesquita de Manlleu va excitar dimarts els ànims de diversos mitjans de comunicació espanyols. Entre ells, el diari El Mundo, que va destacar el tema, tant en la seva edició impresa com en la digital.

Després de la sotragada inicial causada per l'anunci fet en roda de premsa per Osona Decideix el dilluns al matí, arribava l'hora de la reflexió i l'aprofundiment per a la capçalera que dirigeix Pedro J. Ramírez. Ahir dimecres, El Mundo publicava una entrevista amb Driss Enabruze, un dels responsables de la mesquita i d'una associació local, en què es declarava fervent partidari de la independència de Catalunya.

Tanmateix, en una columna d'opinió annexa, el director de l'edició de Barcelona, Álex Sàlmon, no acabava d'empassar-se això que sigui científicament possible que un senyor nascut al Marroc i practicant de la religió musulmana pugui ser independentista català.

I mostrava així les seves reserves: "Es evidente que la transformación de un marroquí en un independentista catalán es posible pero sospechoso. No es la primera vez de un hecho así. Tampoco si obedece a un proceso intelectual con base. En el tramo político es más sencillo de entender. Estar cerca de unos puede ser provechoso. Tema laberíntico".

- Notícies publicades sobre la mesquita i el 13-D
Arxivat a