Josep Culí, reelegit secretari nacional de Formació de les JERC

El santperenc va ser escollit amb una àmplia majoria.

Redacció osona.com
18 de novembre del 2009
Josep Culí, militant de les JERC des dels 15 anys, actual portaveu de les JERC Vall del Ges - Voltreganès, així com també secretari regional de formació de les JERC Catalunya Central, va ser escollit de nou amb una àmplia majoria com a secretari de Formació Nacional de les JERC en el marc del Congrés Nacional de les JERC, celebrat aquest passat cap de setmana a Celrà.

Més de 350 militants van participar durant les dues jornades que va durar el Congrés Nacional de les JERC, aquest passat 14 i 15 i de novembre, del debat intens, d'idees, d'opinions, de treball, etc. I el resultat que en va sortir, després de realitzar-se les votacions va ser clar, Gerard Coca encapçalarà durant dos anys més l'organització en qualitat de portaveu, i Marc Planas l'acompanyarà a l'Executiva Nacional d'Esquerra com a nou secretari d'Organització i Finances.

La nova Permanent Nacional estarà formada a més, per David Pujol com a secretari de Coordinació Territorial, Pol Pagès com a secretari d'Imatge i Comunicació, Gemma Lago portant la secretaria de Coordinació Interna i Campanyes, l'osonenc Josep Culí com a Secretari de Formació, Sara Bailac portant la secretaria de Dones, Marc Puig amb l'àmbit de Relacions Internacionals i Cooperació, Jordi Aranda com a secretari de Coordinació Institucional, Marc Candela amb els temes de Medi Ambient i Política Territorial, i finalment Arseni Armengou amb la secretaria de Moviments Socials.

Coca i tots els secretaris van comptar amb un suport molt ampli de vots per part de la militància, que al seu torn ha avalat amb suport molt gran els informes de gestió política i econòmica dels dos darrers anys i, tot seguit, el jovent independentista va aprovar també amb majories gairebé unànimes les dues ponències que s’hi presentaven: la primera, de caire estratègic, que es titula «Ara és l’hora: seguem cadenes!», i la segona, de caire organitzatiu que duu per títol «Som de les JERC». Les ponències estableixen que s’ha de superar el marc autonòmic i l’independentisme ha de marcar la centralitat de l’etapa postautonòmica.

En aquesta línia, la convocatòria d’un referèndum independentista al Principat serà una de les exigències que les JERC posaran damunt la taula per avalar un futur pacte de govern a la Generalitat. Així, davant la possible sentència del TC consideren que han de ser els catalans a través d’un avançament electoral els que decideixin com volen superar l’autonomisme, i que la ciutadania pugui votar lliurement quin projecte vol defensar. Les JERC volen ser protagonistes de l’etapa esperançadora que el país té al davant.