Anna Roig i L’ombre de ton chien, grup revelació català

Osona Tanga
18 de novembre del 2009

Ja ningú dubte que si hi ha un grup revelació en la música del país durant aquest 2009 aquest són Anna Roig i L'ombre de ton chien. El grup ha rebut l'elogi unànime de la crítica i, sense anar més lluny, fa unes setmanes va rebre el premi Cerverí a la millor lletra en català.

La seva proposta musical arriba aquest divendres, dia 20 de novembre, a la comarca, en el cicle musical de l'Associació Cultural Pro Ateneu de Manlleu. El concert per presentar el seu primer disc es farà aquest divendres a les 10 del vespre a la sala municipal d'exposicions de Can Puget.

Combinant amb tota naturalitat el català i el francès, i amb una posada amb tocs teatrals, el seu primer treball discogràfic és una proposta innovadora en el panorama català. Recollint l'herència de la chanson francesa, Anna Roig i L'ombre de ton chien entenen les cançons com a petites poesies o històries que s'expliquen tot cantant. Cançons en català, cançons en francès, cançons que barregen les dues llengües... L'Anna Roig, de mare francesa, ha crescut personal i artísticament fusionant amb tota naturalitat les seves dues cultures.

Anna Roig i L'ombre de ton chien presenten en directe acuradament cada peça -en forma d'història o d'anècdota- i es posa en la pell dels protagonistes de les seves cançons. La interpretació de la cantant i l'acompanyament musical al servei del text endinsa en un univers ple de sensacions. El magnetisme escènic de l'Anna Roig i L'ombre de ton chien capta l'espectador i el fa viatjar per sentiments, paisatges i emocions.

La crítica ha dit d'ells:

- “Una petita estrella en ràpida formació” . Jordi Bianciotto. El Periòdico

- 'Més que un grup que ha gravat el seu primer disc, això és una joia preciosa que captiva i sedueix”. Lluís Gendrau- Icat Fm

- “Què espléndia propuesta la de este joven quinteto”. Donat Putx. La Vanguardia

Arxivat a