Vic inaugura una exposició al voltant de l'escriptora Maria Àngels Anglada

La mostra és un recorregut cronològic il•lustrat amb imatges i paraules que va dir i escriure l’autora.

Redacció osona.com
15 de novembre del 2009
inauguració de l’exposició “M. Àngels Anglada, vida i obra”
inauguració de l’exposició “M. Àngels Anglada, vida i obra” | Adrià Costa



Aquest divendres, dia 13 de novembre a les 20:00 h, la Llotja del Blat de l’Ajuntament de Vic acollir la inauguració de l’exposició “M. Àngels Anglada, vida i obra”. La mostra és un recorregut cronològic il•lustrat amb imatges acompanyat de paraules que va dir i escriure l’autora. També vol resseguir un fil imaginari que comença en una casa de Vic, amb una heura el pati, i que ens mena cap a un mar empordanès que vol simbolitzar la permanència de les nostres arrels.

Maria Àngels Anglada va néixer el 1930 al carrer de la Riera de Vic i va morir a Figueres, Alt Empordà, el 23 d’abril de 1999, el dia de Sant Jordi. Va cultivar diversos gèneres literaris: de la narrativa a la crítica literària, passant per l’assaig i les traduccions.

L'acte inaugural va comptar amb la presència de l’alcalde per substitució de Vic, Xavier Solà, i la comissària de l’exposició i presidenta de la Càtedra Maria Àngels Anglada de la Universitat de Girona, Mariàngela Vilallonga.

---------
NOTA DE PREMSA
AJUNTAMENT DE VIC

Vic tanca l’any Maria Àngels Anglada amb una  exposició a la Llotja del Blat


- La mostra fa un recorregut per la vida i obra de l’autora vigatana i es pot visitar a la Llotja del Blat fins el pròxim dia 8 de desembre.

El passat divendres  la Llotja del Blat de l’Ajuntament de Vic va acollir la inauguració de l’exposició “M. Àngels Anglada, vida i obra”. La mostra és un recorregut cronològic il•lustrat amb imatges acompanyat de paraules que va dir i escriure l’autora. També vol resseguir un fil imaginari que comença en una casa de Vic, amb una heura el pati, i que ens mena cap a un mar empordanès que vol simbolitzar la permanència de les nostres arrels.

Maria Àngels Anglada va néixer el 1930 al carrer de la Riera de Vic i va morir a Figueres, Alt Empordà, el 23 d’abril de 1999, el dia de Sant Jordi. Va cultivar diversos gèneres literaris: de la narrativa a la crítica literària, passant per l’assaig i les traduccions.

L’acte inaugural va ser presidit per l’alcalde per substitució de Vic, Xavier Solà que va recordar les diverses accions que s’han portat a terme des de l’Ajuntament de Vic com la cantata, l’edició de la primera ruta literària de Maria Àngels Anglada, entre altres. A la vegada també va destacar la figura de Mercè Pietx, representant de l’associació de veïns i veïnes, com a impulsora de molts dels actes vinculats amb l’any Anglada i va animar a tothom a visitar aquesta exposició. També hi va ser present la comissària de l’exposició i presidenta de la Càtedra Maria Àngels Anglada de la Universitat de Girona, Mariàngela Vilallonga, que va fer una explicació exhaustiva de tota la mostra, recorrent la vida i obra de l’autora. El vicerector de la Universitat de Girona, Joaquim M. Puigvert també va dir unes paraules elevant la tasca que fan des de la Càtedra de Maria Àngela Anglada.

Al final dels parlaments Carme Russinyol va ser l’encarregada de recitar tres poesies de l’autora.

Destacar que aquest dissabte, dia 21 de novembre, tindrà lloc de 17:00 h a 21:00 h a la Biblioteca Joan Triadú de Vic una marató literària amb un espai infantil, contes i cançons, poesia, narrativa i cloenda musical. Finalment, l’últim  cap de setmana del mes de novembre l’Institut del Teatre acollirà l’obra de teatre Els llavis closos de Gespa Teatre (el preu d’entrada és de 8  €).

Arxivat a