Tres condemnats a quatre anys de presó per un intent de segrest a Tona

Dos homes i una dona van planejar segrestar la filla d’un empresari i demanar un milió i mig d’euros per alliberar-la.

ACN
09 de novembre del 2009
Acusats segrest a Tona, a l'Audiència de Barcelona
Acusats segrest a Tona, a l'Audiència de Barcelona | ACN


D’esquena, dos dels acusats, a la sortida de l´Audiència de Barcelona, fa uns dies.

La Secció Tercera de l'Audiència de Barcelona ha condemnat dos homes i la dona d'un d'ells a quatre anys de presó cadascun per haver planejat segrestar la filla d'un empresari de Tona a mitjans de febrer del 2007 i demanar un milió i mig d'euros a canvi d'alliberar-la. Els seus plans se'n van anar a en orris quan, sis hores abans de perpetrar el segrest, una patrulla dels Mossos d'Esquadra va fer parar el cotxe d'un dels acusats i aquest va donar positiu a la prova d'alcoholèmia. A més, hauran d'indemnitzar la víctima amb 6.000 euros pels danys morals.

La Sala ha declarat provat que Andrés Julián Naranjo, Enaimer Enrique Naranjo i la seva germanastra Ayda Yamile Delgado van planejar el segrest amb gran detall amb l'ajuda d'un quart processat: el company sentimental de l'acusada, David Alonso –qui no es va presentar al judici-.

El pla s'havia d'executar a les nou del matí del 22 de febrer del 2007 després d'haver seguit la filla del constructor diversos dies. Enaimer Enrique i Andrés Julián havien de capturar la víctima després que aquesta deixés a l'escola els seus fills i l'havien de dur a una zona boscosa de Quart (Gironès), on la retindrien un mínim de 48 hores. Ayda Yamile seria qui tindria cura de la filla de l'empresari.

Els segrestadors creien que aquest marge de temps els permetria negociar amb l'empresari i que aquest els entregués un milió i mig d'euros a canvi de la seva filla. Durant aquest temps, Andrés Julián vigilaria la família mentre que David Alonso negociaria amb aquesta i fixaria el dia i el lloc de l'intercanvi. Enaimer Enrique faria d'enllaç i vigilaria la víctima donada la seva experiència com a militar.

No obstant, la nit abans del segrest David Alonso i el seu cunyat van anar a una festa i quan tornaven a casa pels volts de les tres del matí una patrulla dels Mossos d'Esquadra els va obligar a aturar el vehicle al veure una maniobra estranya. Els agents van sotmetre David Alonso a la prova d'alcoholèmia, que presentava una taxa d'alcohol de 0,9 mil•ligrams per litre de sang.

A més, els policies van registrar el vehicle al veure que Enaimer Enrique amagava a la guantera un objecte que va resultar ser una pistola d'aire comprimit. Al maleter hi van trobar cinta adhesiva, guants, passamuntanyes, dos matalassos, una lona i llibretes amb missatges per la víctima i el seu pare sobre les demandes i les conseqüències que hi hauria si no els obeïen.

També van trobar un fals “collar colombià”, una argolla que es col•loca al coll de la víctima amb explosiu a l'interior que es pot fer explotar a distància. Els segrestadors volien lligar-lo al coll de la víctima, fer-li fotografies i enviar-les al seu pare per atemorir-lo.

Els Mossos també van trobar una reserva a nom de David Alonso, qui planejava volar a Bogotà –d'on són originaris els quatre processats- dos dies després de donar el cop.

Amb tot, el tribunal ha condemnat Andrés Julián, Ayda Yamile i Enaimer Enrique –que ho van negar tot durant el judici- a quatre anys de presó per conspiració per cometre un delicte de detenció il•legal i una indemnització de 6.000 euros per a la víctima pels danys morals soferts.

- Notícies publicades

Arxivat a