Sant Hipòlit també congela les ordenances fiscals

L’única excepció serà la recollida d’escombraries que registrarà un augment de 0,67 € al mes.

Redacció osona.com
08 de novembre del 2009
El consistori voltreganès va aprovar congelar les taxes i els impostos municipals per al 2010 durant el ple municipal celebrat aquest dijous.

L’única excepció en aquesta congelació és la recollida d’escombraries que registrarà un augment de 0,67 € al mes . Aquest increment està motivat per l’ampliació del servei amb la incorporació de la recollida selectiva de matèria orgànica, obligatòria per municipis de més de 2.000 habitants.

Respecte el servei de recollida d’escombraries, es mantenen els beneficis fiscals del 100% a les famílies amb uns ingressos inferiors al salari mínim interprofessional i del 50 % amb uns ingressos inferiors al doble del salari mínim interprofessional del nucli familiar.

Amb aquest increment mínim es pretén millorar el nivell de servei i la seva sostenibilitat i, com regula la llei d’hisendes locals, els ingressos siguin igual a la despesa del servei. Pel que fa al servei de deixalleria i recollida de trastos, aquest seguirà essent gratuït.

L’equip de govern, format pel PSC i PM ha optat per la congelació de la resta de les taxes i els impostos, amb un increment “zero” a la majoria d’ordenances municipals. A la pràctica, aquesta decisió podria suposar una reducció real de la carga impositiva per als veïns del municipi.