Torelló constitueix el seu primer consistori infantil

Es pretén donar a conèixer als nens l’estructura i el funcionament d’un ajuntament i, alhora, escoltar la seva veu.

Redacció osona.com
05 de novembre del 2009
576_1257420879torello
576_1257420879torello



La sala de plens de l’Ajuntament va acollir dimecres a la tarda l’acte formal de constitució del primer consistori infantil de Torelló. Els 16 regidors infantils, escollits als quatre centres educatius del municipi que imparteixen el cicle superior de Primària, van prendre possessió del càrrec que exerciran al llarg de tot aquest curs.

Els regidors, que han estat escollits entre els alumnes de 6è de Primària de les seves respectives escoles, van rebre la insígnia de Torelló de mans de l’alcalde Miquel Franch i, alhora, van certificar de paraula el seu compromís a complir les funcions que els han estat assignades en representació dels seus companys.

El projecte del consistori infantil té dos objectius primordials: fer conèixer als nens l’estructura i el funcionament d’un ajuntament; i per l’altra escoltar la veu dels petits, la seva visió de la realitat i les seves propostes. Per això es treballarà en les dues direccions: d’una banda, des de l’Ajuntament s’aportarà la informació necessària als nens (amb la presència, si cal, de regidors i tècnics a l’aula) i de l’altra els nens treballaran diverses temàtiques sobre les quals bastir les seves propostes al consistori infantil.

En el ple d’aquest dimecres, quatre regidors, un en representació de cada escola, van esbossar el treball que ja han començat a fer amb els seus companys de classe i que portaran als debats del ple que tindrà lloc el proper mes de març. El consistori Infantil es tancarà amb una tercera sessió que es celebrarà entre els mesos de maig i juny i que representarà el final de la "legislatura".

El consistori infantil és una iniciativa impulsada per la regidoria de Ciutadania Activa de l’Ajuntament, amb el suport de la Diputació, que ha comptat amb la implicació dels centres educatius CEIP Vall del Ges, CEIP Fortià Solà, Escola Sagrats Cors i Escola Rocaprevera. La voluntat de l’Ajuntament és donar continuïtat al projecte en anys propers.

Arxivat a