Torelló constitueix el consistori infantil

La iniciativa compta amb la implicació de quatre escoles.

Redacció osona.com
02 de novembre del 2009

En el decurs d’una sessió que tindrà lloc a la sala de plens de la Casa de la Vila, dimecres vinent, a les 7 de la tarda, quedarà constituït el consistori infantil de Torelló. Es tracta d’una iniciativa impulsada per la regidoria de Ciutadania Activa de l’Ajuntament, que ha comptat amb la implicació dels centres educatius CEIP Vall del Ges, CEIP Fortià Solà, Escola Sagrats Cors i Escola Rocaprevera. 

La idea del consistori infantil té dues direccions. Per una banda, fer conèixer als nens l’estructura i el funcionament d’un ajuntament; i per l’altra, escoltar la veu dels petits, la seva visió de al realitat i les seves propostes. 

Per això, a cada una de les quatre escoles implicades en el projecte, entre els alumnes de 6è de Primària, s’han escollit els regidors. Els regidors (l’alcalde és l’alcalde de la corporació) s’han distribuït a raó de tres per cada una de les cinc línies de 6è que hi ha a Torelló, mentre que el setzè s’assignarà per torn rotatori. 

Des de la classe, tots els alumnes treballaran els temes que els regidors portaran al ple. Està previst celebrar un ple de constitució del consistori infantil, que es farà dimecres vinent, i dos plens més al llarg del curs (a primers de març i abans de final de curs).

Durant la “legislatura”, els alumnes podran mantenir trobades amb regidors i tècnics municipals per tal d’obtenir informació directa sobre l’estructura de l’Ajuntament, els seus serveis, el procés de presa de decisions, etc. 

Paral•lelament, l’Ajuntament, amb el suport de la Diputació de Barcelona, ha editat un material informatiu pedagògic adaptat a l’edat dels nens i que els pugui ser d’utilitat.

Arxivat a