Vic exhibeix la insígnia Mestre Artesà

En una exposició al Museu de l'Art de la Pell. Enguany, els osonencs Trini Genís i Enric Pla van ser distingits amb el diploma.

Redacció osona.com
02 de novembre del 2009

El Museu de l’Art de la Pell de Vic inaugurarà, aquest dimarts 3 de novembre (19:00 h), l’exposició "La insígnia Mestre Artesà 2009". Aquesta exposició permet veure el guardó que van rebre els premiats amb el diploma de Mestre Artesà 2009, entre els quals es troben la conservadora-restauradora del MAP, Trini Genís, i l’artesà de la forja Enric Pla.

Aquesta insígnia fou la guanyadora d’un concurs convocat per Artesania Catalunya entre diverses escoles de joieria del país i, segons la seva autora, Maria Lanau, simbolitza el naixement d’un projecte que creixerà en les mans de l’artesà.

A banda del projecte guanyador, a l’exposició també s’exhibiran els 32 projectes que van participar al certamen procedents dels departaments de joieria de l’Escola Llotja, l’Escola Municipal d’Art Artesanal de Vilafranca del Penedès, i l’Escola d’Art de Tarragona.

L’exposició, organitzada i produïda per Artesania Catalunya de la Generalitat de Catalunya, inicia a Vic un període d’itinerància que la conduirà  a Tortosa, Lleida, Girona, Tarragona, Vilafranca del Penedès i Esterri d’Àneu.

L’acte inaugural serà al mateix Museu de l’Art de la Pell a les 19 h, i comptarà amb la presència de la regidora de l’Ajuntament de Vic i vocal del Consorci del Museu de l’Art de la Pell, Anna Erra; la directora d’Artesania Catalunya, Gemma Amat; el director del Museu de l’Art de la Pell Emili Bayón; i els mestres artesans Trini Genís i Enric Pla.

Els diplomes de Mestre Artesà es van lliurar el passat 22 de setembre de mans del conseller d’Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat de Catalunya, Josep Huguet.

- Més informació del lliurament dels diplomes de Mestre Artesà

Arxivat a