ERC i els sindicats parlen de la crisi a Osona

CCOO i UGT emfatitzen la necessitat de promoure la formació dels aturats.

Redacció osona.com
30 d'octubre del 2009
ERC i els sindicats parlen de la crisi a Osona
ERC i els sindicats parlen de la crisi a Osona | ERC



Fa uns mesos, i en presència del Secretari General d'Esquerra, Joan Ridao, els sindicats osonencs i Esquerra Osona van establir un canal permanent de comunicació on tractar tems de l'àmbit socioeconòmic.

Aquest dijous s'ha celebrat la segona reunió entre sindicats i el partit independentista. La trobada s'ha centrat en el Consell Econòmic i Social de la comarca d'Osona (CES), la formació i els ERO, que afecten en especial a Torelló població on es va fer la reunió. La situació a Osona ha empitjorat molt en el darrer any, havent-se destruït 6.000 llocs de treball, el doble dels aturats que hi havia llavors.

Els sindicats van voler mostrar les seves reserves davant la configuració del CES i, tant aquests com Esquerra, van coincidir en indicar que aquest organisme ha de ser una eina per treballar de debò per fer front als reptes de present i de futur, de la crisi i la post-crisi, a la comarca d'Osona, treballant en consens i coordinadament, fent propostes i d'una forma resolutiva.

En l'àmbit del treball coordinat, també es va apuntar que les polítiques d'ocupació han de comptar amb el paper dels ens locals i fugir d'una centralització poc capaç d'adaptar-se a la realitat.

En l'àmbit de la formació, els sindicats van posar especial èmfasi en la formació d'aturats i la formació professional, posant damunt la taula la creació d'un centre integral de formació que es podria centrar en el sector agroalimentari i fer d'Osona un referent d'aquest sector, però des d'una visió qualitativa a més de quantitativa.

A més, també es va parlar del paper central que ha de tenir la UVic a nivell nacional i regional. En aquest sentit, el diputat Josep Maria Freixanet va apuntar que Esquerra Osona treballa perquè la UVic pugui entrar en la marca "Universitat de Catalunya", que de moment inclou les universitats públiques i la UOC.

Esquerra i els sindicats es van emplaçar de desenvolupar els punts tractats en la reunió i trobar-se més endavant.

La reunió va comptar amb els dirigents sindicals Cesc Poch (UGT) i Miquel Sánchez (CCOO), a més d'altres membres del sindicats, i el diputat Freixanet, el president comarcal d'Esquerra, Carles Sanuy, el portaveu d'Esquerra a Torelló Jordi Casals, el regidor Lluís Sabatés, el president local David Ramon i el secretari de Política Parlamentària d'Esquerra Jaume Vidal.

Arxivat a