L’Ajuntament de Folgueroles «respectarà» la consulta d’independència

Però se’n quedarà “al marge, segons la llei”. Els quatre partits del consistori (independents, PSC, ERC i CiU) consensuen una moció sobre la iniciativa de les entitats i veïns del municipi.

Redacció osona.com
30 d'octubre del 2009

L’Ajuntament de Folgueroles aprovarà, en el ple del proper dilluns, una moció sobre la iniciativa de les entitats i veïns del municipi per impulsar una consulta d’independència de Catalunya, tal com es va fer fa unes setmanes a Arenys de Munt. El document ha estat consensuat per tots els partits que configuren el consistori: independents, CiU, ERC i PSC.

La unanimitat entre les quatre formacions no ha estat gratuïta i ha diluït un xic l’essència de la moció. Així, segons el text, l’Ajuntament “respectarà” les iniciatives que sorgeixin de la societat civil, però se’n quedarà “al marge, d’acord amb la llei”.

MOCIÓ QUE ES PRESENTA PER A L’APROVACIÓ PEL PROPER PLE MUNICIPAL ORDINARI.

Atès que entitats i veïns del nostre municipi han endegat converses per dur a terme una consulta sobiranista a la població de Folgueroles, emmarcada en el procés de consultes que s’ha de desenvolupar en molts punts del territori de Catalunya.

Atès que les entitats i veïns organitzadores han demanat un posicionament del consistori en relació a l’esmentada consulta;

Els regidors que conformen el Plenari Municipal i que pertanyen als grups polítics Independents de Folgueroles, Partit dels Socialistes de Catalunya, Convergència i Unió, i Esquerra Republicana de Catalunya, adopten per unanimitat la següent moció:

1. Respectar la iniciativa de les entitats i veïns de Folgueroles encaminada a dur a terme una consulta popular sobre la independència de Catalunya.

2. Aspirar a que la consulta es desenvolupi amb ple respecte dels drets i llibertats de tots els veïns de la població.

3. Informar les entitats i els veïns organitzadors que l’Ajuntament de Folgueroles i els seus regidors es mantindran totalment al marge - des d’un punt de vista institucional i en actuacions fetes per raó del seu càrrec -, d’acord amb la Llei i les resolucions judicials recents.

Folgueroles, vint-i-vuit d’octubre de dos mil nou.

Baronet , Carles                Farré, Josep                     Genaró, Olga
GM Indep. Folgueroles GM Convergència i Unió   GM Indep. Folgueroles
Isern, Àngel                    Izern, M. Teresa                   Masramon, Miquel
GM Socialista                     GM Socialista                GM Convergència i Unió
Ortiz Jurado,Toni                  Reyné, Lluís                       Vila, Manel
GM Socialista                         GM ERC-AM                 GM Indep. Folgueroles