Judit Balmes guanya un concurs artístic sobre Àfrica

La proposta s’emmarca dins de les Jornades de l’Àfrica de Vic.

Redacció osona.com
29 d'octubre del 2009
Judit Balmes, concurs d'individuals de sobretaula al voltant de l'Àfrica
Judit Balmes, concurs d'individuals de sobretaula al voltant de l'Àfrica | Ajuntament de Vic


Aquest dimecres al migdia es va conèixer el nom de la guanyadora del concurs d’individuals (exposició d’art d’un sol artista) de sobretaula, activitat emmarcada dins les activitats Jornades de l’Àfrica, que se celebraran durant tot el mes de novembre a Vic. L’afortunada ha estat Judit Balmes (foto inferior), estudiant de segon de batxillerat artístic de l’Escola d’Art i Superior de Disseny de  Vic. L’individual de sobretaula havia de fer referència a un aspecte del continent africà.

A banda de l’exposició de la seva obra als bars i restaurants implicats al projecte, la Judit també ha guanyat un viatge solidari a Senegal per a dues persones durant 10 dies. El viatge inclou, a banda de conèixer el país, un intercanvi d’experiències amb alumnes d’art d’un centre de formació artística de Senegal.

En el concurs hi han participat un total de 50 alumnes. Ramon Ricart, director de l’Escola, ha destacat la motivació i il•lusió que ha despertat aquest concurs entre els alumnes del centre, doncs es tractava de proposar una imatge que fugís dels tòpics d’Àfrica i atrevir-se a explorar noves perspectives del continent. Per la seva banda, Judit Balmes, de Torelló i de 17 anys, ha valorat molt positivament l’experiència.

Destacar que a partir del pròxim divendres, dia 6 de novembre, a les 19:00 h es farà la inauguració de l’exposició de tots els materials presentats al concurs. Tindrà lloc a la mateixa Escola d’Art i Disseny Superior de Vic i es podrà visitar fins el 30 de novembre.  L’acte també comptarà amb una actuació musical especialment organitzada per aquesta activitat, la fusió entre Sex Sex Helen, un grup d’alumnes i ex- alumnes de l’escola i Ghanaman Cultural , un grup provinent de Ghana.

Aquest mateix dia l’entitat ACSAO (Associació Cultural Subsahariana i Amics d’Osona) , oferirà un tastet de cuina Senegalesa.

- Programa de les Jornades de l'Àfrica

Arxivat a