En l’edició d’enguany del Tàstum s’han lliurat 59 diplomes de mestres artesans alimentaris 2007-2008. L’atorgament s’ha fet d’acord amb les propostes fetes per les federacions i gremis d’artesans alimentaris, i que van rebre l’informe favorable de la Comissió d’Artesania Alimentària de Catalunya.
Es considera mestres artesans alimentaris aquells que compleixen uns determinats mèrits de creativitat i coneixements en el camp de l'artesania alimentària, han exercit com a artesans alimentaris durant un període mínim de 15 anys, i disposen del carnet d'artesà alimentari.
Quatre osonencs han estat guardonats amb el diploma de mestres artesans alimentaris. Es tracta d’Albert Noguer, flequer de la Divina Pastora de Vic; Josep Vergara, xurrer de Gurb; M. Dolors Arumí, mestra formatgera de Vic; i Xavier Puigseslloses, flequer de Folgueroles (a la foto, tres dels premiats).
El lliurament dels premis ha tingut lloc aquest dilluns, dia 26 d’octubre, al Teatre Nacional de Catalunya, i han anat a càrrec del conseller d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, Joaquim Llena.
- Més informació dels diplomes