Vic acull una jornada sobre el Pla Estratègic de Serveis Socials

El Pla definirà quin són els serveis socials que necessita Catalunya per als propers anys.

Redacció osona.com
27 d'octubre del 2009

El director dels Serveis Territorials d’Acció Social i Ciutadania a Barcelona, Josep Gonzàlez-Cambray, ha presidit aquest dimarts al matí a Vic una jornada sobre la segona fase de debat del Pla Estratègic de Serveis Socials de Catalunya 2010-2013. La trobada, organitzada amb el suport de la direcció general de Participació del Departament d’Interior, Relacions Institucionals i Participació, ha comptat amb la participació de professionals del tercer sector, representants d’ajuntaments i del Consell Comarcal i associacions de gent gran, persones discapacitades i dones, entre d’altres. Tots ells participaran al llarg de la jornada, que té lloc al Consell Comarcal d’Osona, en diferents tallers d’on sortiran diferents propostes per incorporar-les al Pla.

Les aportacions dels professionals que hi participin contribuiran a la redacció del Pla estratègic de Serveis Socials. Aquest document serà l’instrument que definirà i planificarà quins són els serveis socials que Catalunya necessita. El document establirà també els objectius estratègics de cada peça del sistema de serveis socials per als propers quatre anys. Igualment, aportarà un nou marc de referència a les actuacions realitzades pel Departament, per als ens locals i per al sector privat en aquest camp.
 
Fins ara, s’han organitzat jornades d’aquest tipus a Barcelona, Lleida, Tarragona, l’Alt Pirineu i la Val d’Aran i Tortosa. Properament se’n faran d’altres a la Bisbal de l’Empordà i Barcelona. 
 
Els passats mesos de juny i juliol ja va tenir lloc la primera fase de participació per redactar el Pla estratègic. Uns 600 professionals van participar en les jornades de debat que van tenir lloc arreu del país i que han permès recollir un centenar d’aportacions. A Vic, concretament, hi van participar 44 persones.

Arxivat a