Les consultes sobiranistes, a tota màquina

Centelles i Tona votaran aquesta setmana la moció de suport al ple, Riuprimer Decideix pren cos i Manlleu comença la feina.

Quico Sallés
27 d'octubre del 2009

La moció a Centelles i Tona, aquesta setmana

CiU de Centelles presentarà una moció en el proper ple previst pel dijous 29 d'octubre, on demanarà suport a la iniciativa que pugui sorgir de les entitats cíviques locals i per la societat civil de la vila de celebrar una consulta popular per a la independència. De tot manera, a Centelles tot indica que no s’aprovarà, donada la majoria absoluta del PSC, que ha votat majoritàriament en contra de la moció a tota la comarca.

El proper dimecres 28 d’octubre a les 9 del vespre també se celebrarà el ple de l’Ajuntament de Tona, on es votarà la moció en defensa del dret a decidir i de la consulta popular sobre la independència de Catalunya a Tona. CiU amb majoria absoluta i Tona Futur , l’altre grup municipal, ja han avançat que hi votaran a favor. 

Riuprimer i Manlleu engeguen màquines

Santa Eulàlia de Riuprimer va aprovar el passat 14 de setembre per unanimitat la moció en suport a les entitats que vulguin organitzar una consulta sobre la independència. 

El passat 23 d’octubre es va celebrar la primera reunió de treball de Riuprimer Decideix que va escollir la coordinadora general, Cris Uriel, i la portaveu, Elena Montells. Els equips de treball són liderats per: Met Capdevila, seguretat; Pau Prat, logística; Àlex Peris, informàtica; Carme Coll i Marta Camps tresoreria i captació econòmica; Santi Llorà, participació i Toni Tamayo, voluntariat. Aquests càrrecs es coordinaran al seu torn amb l’estructura d’Osona Decideix.

Manlleu decideix ha organitzat una xerrada sobre les consultes del dret a decidir a càrrec de l’Alfons López Tena, exmembre del Consell General del poder judicial i coordinador de la Plataforma Osona Decideix, i Jeroni Vinyet, president d’Omnium Cultural i portaveu d’Osona Decideix, dimecres 28 d’octubre a l’Auditori de Caixa Manlleu a 2/4 de 9 del vespre.

---------------
ORDRE DEL DIA DEL PLE MUNICIPAL DE TONA

28 d’octubre de 2009
HORA: 21'00 h. del vespre
LLOC: Ajuntament de Tona
SESSIÓ: Ordinària

A)      PART RESOLUTIVA:

1.       Aprovació esborranys actes sessions anteriors (29-07-2009 i 10-08-2009)

2.       Modificació de les ordenances fiscals reguladores dels tributs municipals per a l’any 2010

3.       Aprovació del calendari fiscal per a l’any 2010

4.       Encàrrec de gestió a favor del Consell Comarcal d'Osona per contractar el subministrament de gas natural de les instal·lacions de l'Ajuntament de Tona

5.       Aprovació de l’acta de les operacions de delimitació entre els termes municipals de Muntanyola i de Tona

6.       Atorgament del Premi Mil·liari 2009

7.       Moció per un nou sistema de finançament local

8.       Moció en defensa del dret a decidir i de la consulta popular sobre la independència de Catalunya a Tona

9.       Ratificació acord de la Junta de Govern Local referent a l’acceptació de les subvencions atorgades pel Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya

B)  PART DE CONTROL I FISCALITZACIÓ:

 1.       Donar compte de Decrets de l’Alcaldia fins el dia 23 d'agost de 2009

2.       Mocions, precs i preguntes