Vic amplia en un 20% la capacitat del cementiri

S’han construït 1.120 nínxols nous i 387 columbaris. Està previst que es cobreixi la demanda dels propers 25 anys. L’Ajuntament oferirà un servei gratuït d’autobús per accedir-hi el proper diumenge, dia de Tots Sants.

Redacció osona.com
26 d'octubre del 2009
Josep Maria Vila d'Abadal i Toni Serrat, a l'ampliació del cementiri
Josep Maria Vila d'Abadal i Toni Serrat, a l'ampliació del cementiri | Ajuntament de Vic

L’alcalde de Vic, Josep M. Vila d’Abadal, i el regidor de Serveis i Recursos Humans, Toni Serrat, han visitat aquest  matí la part nova del cementiri que ha entrat en funcionament aquests dies (foto). Es tracta d’una obra “austera” però “funcional”, segons paraules del mateix alcalde que ve a cobrir una demanada històrica de manca de nínxols al municipi. Amb aquesta ampliació està previst “que tinguem oferta per als propers 25 anys”, ha explicat Serrat ja que hi ha una demanda mitjana de 50 nínxols l’any.

La primera fase de les obres, que és la que ha finalitzat, ha consistit en alçar un tanca perimetral de tota la zona ampliada i construir 1.120 nous nínxols a la part est i 387 columbaris, el que suposa un ampliació del 20% de la seva capacitat. Dins el perímetre queda ara una gran superfície lliure per a futures noves actuacions. La superfície total de l’ampliació és de 6.088,43 m2. Ha costat 2,2M€ i s’ha realitzat en nou mesos. El nou departament porta el nom de Sant Antoni de Pàdua. La construcció de les noves instal•lacions també ha suposat obrir noves portes, tot i que la principal continuarà essent la mateixa.

En aquests moments també s’han reubicat les 38 tombes que es van haver de suprimir en el moment de fer els dos passos de connexió entre la part vella i la part nova del cementiri.

La darrera ampliació que es va fer del cementiri va ser l’any 1993.

Igual que l’any passat, l’Ajuntament de Vic oferirà un servei gratuït d’autobús per tal de poder accedir al cementiri el diumenge 1 de novembre, dia de Tots Sants.

Arxivat a