1 de 10

Visita el web d'Osona Decideix, tota la informació

per Osona.com, 9 de novembre de 2009 a les 18:41 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 9 de novembre de 2009 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La consulta popular a Osona agafa embranzida

Intens cap de setmana sobiranista. Les plataformes de Roda de Ter, Sant Julià, Santa Eulàlia, Folgueroles, Vall del Ges, el Bisaura i el Voltreganès convoquen assemblees públiques.

Cap de setmana intens d’assemblees per constituir les plataformes que organitzaran les consultes sobiranistes.

Roda de Ter


L'associació que empeny la consulta, Roda decideix, ha convocat per divendres 23 d’octubre una reunió informativa dos quarts de 10 de la nit, a l’Aula de Cultura de Caixa Manlleu del municipi.

Sant Julià de Vilatorta i Vilalleons, Santa Eulàlia de Riuprimer, Folgueroles i Sant Miquel de Balenyà

Divendres 23 d’octubre a les 8 del vespre al Saló Catalunya de Sant Julià amb la presència del Director general de les consultes d’Osona Decideix, Alfons López Tena. Posteriorment, López Tena es desplaçarà a la reunió de Folgueroles que comença a 2/4 de 9 al Centre Cultural.

A les 8 del vespre també hi ha reunió a Sant Miquel de Balenyà, i a les 9 del vespre als baixos de la Rectoria de Santa Eulàlia de Riuprimer es formaran els equips de treball de Riuprimer Decideix, després que la setmana passada es constituís l’assemblea local amb la presència d’Alfons López Tena.

El Bisaura

Aquest divendres la reunió informativa es celebrarà a Sant Quirze de Besora a les 9 del vespre a El Centre amb la presència de Jeroni Vinyet, portaveu d’Osona Decideix.

Dissabte 24 d'octubre es farà a Vidrà, a la biblioteca, a les 7 de la tarda; el dilluns 26 d'octubre a les 9 del vespre a Sora, a l'Ajuntament i el dimecres 28 d'octubre a Santa Maria de Besora a les 8 a l'Ajuntament.

El Voltreganès  i la Vall del Ges


El dissabte a Sant Vicenç de Torelló també s’espera la presència de López Tena a les 7 de la tarda a la Sala de Cultura. Posteriorment, la Comissió Ciutadana Organitzadora de consulta als municipis de Sant Hipòlit, Santa Cecília i les Masies de Voltregà es reunirà amb  el mateix Alfons López Tena dissabte 24 d’octubre, a les 20:30 h, a l’Auditori de l’Ateneu de Sant Hipòlit.

Totes les convocatòries són informatives i obertes a tothom.

Osona Decideix distribueix el protocol per a la consulta


La pregunta que es farà el 13 de desembre és la següent: “Està d’acord que Catalunya esdevingui un estat de dret, independent, democràtic i social, integrat en la Unió Europea?”

- Protocol Osona Decideix

El detall forma el concepte, i, per tant, han de quedar tots recollits. Així la plataforma civil Osona Decideix ha començat a distribuir aquesta setmana entre els responsables comarcals que organitzaran el referèndum sobre la independència de Catalunya el minuciós protocol electoral pel correcte funcionament de la jornada prevista pel proper 13 de desembre.

El text elaborat per Osona Decideix amb les aportacions del seu director executiu de la campanya comarcal, Alfons López Tena, incorpora diverses novetats respecte la primera consulta d’Arenys de Munt.

Entre d’altres, fixa que qualsevol ciutadà que certifiqui el seu empadronament en la localitat tindrà dret a vot, sigui quina sigui la seva nacionalitat sempre que sigui major de 16 anys.

També marca el 12 de novembre com a data límit per a que una localitat decideixi si celebra el referèndum el 13 de desembre o ho posposa per les següents convocatòries de febrer i abril. El protocol també detalla el funcionament del vot secret anticipat o estableix els paràmetres per a la neutralitat dels col•legis electorals de manera que símbols com estelades o banderes espanyoles (que representarien el sí i el no respectivament) no puguin estar presents en els locals de votació.

La pregunta específica que es formularà serà "Està d’acord que Catalunya esdevingui un estat de dret, independent, democràtic i social, integrat en la Unió Europea?".

Alfons López Tena, que va ser vocal del Consejo General del Poder Judicial entre 2001 i 2008, ha supervisat personalment el protocol organitzatiu incorporant-hi l’experiència d’Arenys de Munt i cobrint noves necessitats adoptant propostes extretes d’organismes internacionals que han promogut processos electorals en països amb situacions singulars.

López Tena ha fixat aquests mesos la seva residència a la capital osonenca per treballar exclusivament perquè el referèndum sobre la independència de Catalunya superi l’àmbit local i sigui un èxit en l’ens territorial de major pes com és la comarca d’Osona.

Fes-te voluntari o fes una donació!

Per fer-te voluntari només cal que enviïs un correu amb les teves dades (nom, població, adreça-e i telèfon) a osonadecideix@gmail.com

Si vols fer una aportació econòmica, o coneixes algú que la vulgui fer, pots fer l'ingrés als següents comptes indicant en el concepte d'ingrés la paraula CONSULTA:

 Nº compte per ingressos de particulars: 2040 0020 173300011273

desgrava el 25% i el 15% en IRPF

 Nº compte per ingressos d'empreses: 2100 0747 22 0200308702

desgrava el 30% en l'Impost de Societats

 Per desgravar cal que en el rebut de l'ingrés hi consti el nom i el nif de la persona o empresa.
 
DEIXA DE PAGAR A ESPANYA ELS DINERS QUE DONIS PER LA CONSULTA SOBRE LA INDEPENDÈNCIA DE CATALUNYA.

 

Participació