Francesco Tonucci explica el seu projecte de ciutat dels infants

El prestigiós pedagog italià visita l’Ajuntament de Vic.

Redacció osona.com
23 d'octubre del 2009
Francesco Tonnucci, Ajuntament de Vic
Francesco Tonnucci, Ajuntament de Vic | Ajuntament de Vic

El pedagog italià Francesco Tonucci ha visitat aquest dijous, dia 22 d’octubre, l’Ajuntament de Vic i s’ha reunit amb l’alcalde de la ciutat, Josep M. Vila d’Abadal, i diversos regidors del consistori. Després de signar el llibre d’honor de l’Ajuntament de Vic, Tonucci ha explicat breument als mitjans de comunicació el seu projecte de “la ciutat dels infants”, un projecte que ha definit com polític perquè “intervé en el canvi necessari que s’ha de fer a les ciutats per tal que tornin a ser un punt de trobada”. Una nova filosofia per al govern de les ciutats que involucra tota la ciutat mateixa.

“Estem en un moment dramàtic socialment i moralment i serem la primera generació que deixarem el món als nostres fills i néts pitjor de com el vam trobar”, va explicar Tonucci. Així doncs, com que la destrucció del món es fa d’una manera racional i s’ha d’evitar, “necessitem altres mecanismes per salvar-lo amb els infants com a paràmetre del canvi”. Tonucci afirma que “la ciutat a la mesura dels infants és una ciutat millor per a tots els que hi viuen” i que el seu projecte es centra en dos punts: la participació dels infants en el projecte polític i que els mateixos infants puguin tenir una autonomia a la ciutat, un element que els permet créixer.

L’alcalde de Vic, Josep M. Vila d’Abadal, ha agraït la visita del pedagog italià i ha explicat que “a Vic tenim una gran preocupació per l’educació i per aplicar nous mètodes” i també ha afirmat que “volem fer nostre el projecte de la ciutat dels infants”.

En aquest sentit, la regidora d’Educació, Anna Erra, ha afirmat que “es vol recupera la ciutat per als nens i nenes” i que els infants són els protagonistes d’accions de l’Ajuntament de Vic com el consistori infantil i la jornada de bones pràctiques educatives, que té com a conferenciant a Francesco Tonucci. La jornada es durà a terme aquest dissabte, dia 24 d’octubre, a partir de les 9:00h a l’Aula Magna de la Universitat de Vic.

Abans de la visita a l’Ajuntament de Vic, Francesco Tonucci també ha visitat el col•legi Santa Caterina de Siena, acompanyat de la regidora d’Educació, Anna Erra i on ha estat rebut per l’equip directiu del centre i ha visitat diverses aules.

Francesco Tonucci també serà present aquest divendres, dia 23 d’octubre, a la constitució del Consell Municipal dels Infants 2009-2010, que es farà a la Sala de la Columna a les 19:00h i que enguany treballarà un decàleg del bon esportista com a tema principal.

- Més informació sobre la jornada de Bones Pràctiques Educatives

Arxivat a