Ple: Roda de Ter congela les taxes i els impostos

A excepció del cadastre de l’IBI, que s’incrementarà arran de la revisió de l’Estat. ERC s’oposa a aquesta pujada.

Redacció osona.com
22 d'octubre del 2009

El dimarts, 20 d’octubre, l’Ajuntament de Roda de Ter va celebrar el ple ordinari del mes d’octubre, amb un total de 17 punt de l’ordre del dia.

Després de l’aprovació de l’acta de la sessió anterior, el primer punt que es va aprovar va ser el canvi de celebració de les sessions plenàries que passaran a celebrar-se el tercer dijous de cada mes, a les 21:00 hores, amb l’excepció del mes d’agost que no hi haurà ple. Paral•lelament, també es va canviar la celebració de la Comissió Informativa Directorial. Aquests canvis es faran efectius a partir del mes de novembre.

L’equip de govern, format per Independents pel Progrés de Roda-PSC i Convergència i Unió, va votar a favor de la modificació de crèdit de 206.590,93 euros. Aquest punt va comptar amb el vot en contra del principal grup de l’oposició, Esquerra Republicana de Catalunya.

L’Ajuntament de Roda també va fer l’aprovació provisional de la modificació de les ordenances fiscals reguladores dels tributs municipals per als 2010. Tant l’alcalde, Antoni Llach, com el regidor d’Hisenda, Esteve Franch, van assegurar que els impostos i taxes municipals queden congelats de cara el proper any. El regidor d’Hisenda va destacar que s’aplicarà un 20% de descompte a totes les altes de negoci que es portin a terme l’any que ve; i que hi haurà la possibilitat que l’Impost de Béns Immobles (IBI) es pagui amb dues vegades, juny i novembre, sense recàrrec. En relació a l’IBI, el regidor d’Hisenda va afegir que aquest impost no s’apuja perquè es pagarà el mateix tipus que l’any passat (un 0,82%). Va recordar, però, que el que pujarà serà el cadastre arran de la revisió cadastral portada a terme per l’Estat i que suposa un increment que s’aplicarà paulatinament durant els propers 10 anys. ERC va votar en contra d’aquest punt.

El ple també va aprovar el calendari fiscal per al 2010.

Un altre punt de l’ordre del dia va ser l’aprovació de l’avanç del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) de Roda de Ter, el qual conté les pautes de redacció del nou planejament del municipi i del seu desenvolupament, amb la següent documentació: “Diagnosi, criteris, objectius i solucions generals” i l”Informe Ambiental Preliminar”. Aquest punt va comptar amb els vots a favor de l’equip de govern i l’abstenció del grup d’ERC.

L’Ajuntament de Roda de Ter va aprovar la moció de suport a les consultes populars municipals sobre la independència. És una moció presentada conjuntament pels grups d’ERC i de CiU. El grup d’IPR-PSC va votar de manera individual la moció amb el resultat de dos vots en contra, dues abstencions i un vot a favor. L’alcalde, Antoni Llach, va votar en contra de la moció.

L’Ajuntament de Roda de Ter no va aprovar la moció per difondre la memòria històrica de Roda de Ter, presentada pel grup d’ERC.

En la part de control del ple d’octubre, es va donar compte de l’estat d’execució del pressupost a 30 de setembre de 2209; donar compte del decret d’alcaldia relatiu al canvi del dia de celebració de les sessions ordinàries de la Junta de Govern Local; donar compte de les resolucions de l’alcalde; donar compte de la contractació de personal.

També es va donar compte de les subvencions sol•licitades, concedides i rebudes per l’Ajuntament.

- Concessió de subvencions:
Dia 13 d’octubre de 2009: 1.100 euros, a Càritas Parroquial per donar suport als ajuts d’urgència social en matèria d’alimentació a través dels lots d’aliments.

- Acceptació de subvencions:
Dia 29 de setembre de 2009: 95.400 euros per a la Llar d’infants, curs 2008-2009.
Dia 13 d’octubre de 2009: 8.237,40 euros de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic de la Diputació de Barcelona, per a la Formació per a la millora de l’ocupabilitat.

També es va donar compte dels convenis aprovats per la Junta de Govern Local:
Dia 6 d’octubre de 2009: Amb el Consell Comarcal d’Osona relatiu a l’encàrrec de gestió al seu favor per contractar el subministrament d’energia elèctrica i de gas de les instal•lacions de l’Ajuntament.

L’últim punt de l’ordre del dia va ser el de precs i preguntes en el que el grup d’ERC va fer dues preguntes a l’equip de govern.

- Més informació sobre el debat de la moció sobiranista

------------------
NOTA DE PREMSA
ERC DE RODA
ESQUERRA VOTA EN CONTRA LES ORDENANCES FISCALS A RODA DE TER

En Ple celebrat aquest dimarts a l'Ajuntament de Roda de Ter, Esquerra va votar en contra de les ordenances fiscals per el proper any 2010. Les reiterades manifestacions per part del govern municipal (PSC-CiU) de congelar els impostos, en el ple es van esfumar. L'equip de govern va aprovar la pujada de fins a un 11% de l'IBI.

Esquerra va votar en contra de l'augment i va mostrar el seu total desacord en aquesta puja de l'IBI, més en un moment de crisi econòmica molt important alhora que suposa sobre les rendes dels rodencs i rodenques més pressió fiscal. Esquerra sempre ha defensat la congelació dels impostos per el proper any 2010.

En el mateix Ple municipal és va aprovar la proposta de celebració d'una consulta popular per a la independència a Roda de Ter, amb els vots d'ERC i CiU. El PSC va dividir els seus vots amb 1 a favor, 2 en contra i 2 abstencions.

Esquerra és posa al costat de la societat civil rodenca per treballar colze a colze per fer entre tots i totes possible la consulta popular.

Arxivat a