Francesco Tonucci apadrina el consistori infantil de Vic

El reconegut pedagog italià participarà durant tres dies en diferents activitats a la ciutat.

Redacció osona.com
21 d'octubre del 2009
Francesco Tonucci
Francesco Tonucci | Ajuntament de Vic

Els propers dies 22, 23 i 24 d’octubre, el reconegut pedagog italià Francesco Tonucci participarà en diferents activitats a la ciutat de Vic, convidat pel consistori vigatà.  Tonucci ha desenvolupat una intensa tasca en l’àmbit de l’educació i la formació infantil.

L’alcalde de Vic, Josep M. Vila d’Abadal, i la regidora d’Educació, Anna Erra, es reuniran amb el pedagog dijous a la tarda i tot seguit atendran els mitjans de comunicació. Serà a les 17;15h. Divendres al matí, oferirà una xerrada a la UVic i a la tarda participarà en la constitució del consistori infantil a la Sala de la Columna.  Dissabte participarà igualment a la Jornada de Bones Pràctiques Educatives de Vic.

Francesco Tonucci és un dels pedagogs més reconeguts. Va néixer a Fano (Itàlia) el 1940. Es va diplomar com a professor el 1958 i el 1963 es va llicenciar en Pedagogia. Des d' aquest any, ha desenvolupat una intensa tasca en l'àmbit de l'educació i la formació infantil. Entre 1992 i 1998 va ser responsable del projecte ANDREA promogut pel Ministeri d'Educació italià, el 1997 va ser nomenat president del comitè de TV dedicat a la protecció dels nens.

Entre la seva obra, destaquen els assajos "Per una escola alternativa", "Amb ulls de nen", "Infant s'hi neix", "Com ser nen", "La ciutat dels nens", "Ensenyar o aprendre?" i "Amb ulls de mestre", A més, ha estudiat intensament com incideix l'hospitalització dels infants sobre el seu desenvolupament.

Consistori infantil

El consistori infantil 2009-2010 treballarà un decàleg del bon esportista com a tema principal del consistori. És una iniciativa que es fa des de fa més de deu anys i el formen nens i nenes de 6è. curs de primària de totes les escoles de la ciutat de Vic, amb un representant per a cada línia de què disposi el centre. Els objectius del consistori Infantil són establir un vincle de relació entre els infants i el consistori municipal, fomentar la participació dels infants i joves a la societat i en l’àmbit proper de la seva ciutat, alhora que actuen com a representants d’un grup. Els integrants del consistori Infantil aprenen el sistema de treball conjunt, presa de decisions i consens en què es basa un ajuntament ordinari, amb el suport de regidors i tècnics de l’Ajuntament de Vic vetllen per tal que es realitzi un treball rigorós i que contingui propostes pròpies.

El consistori infantil es reuneix un cop al mes durant el curs escolar, sempre en horari extraescolar.

Jornada de Bones Pràctiques Educatives

El proper dissabte, dia 24 d’octubre, Vic acollirà la Jornada de Bones Pràctiques Educatives que tindrà lloc a l’Aula Magna de la Universitat de Vic. La iniciativa s’emmarca dins el Projecte Educatiu de Ciutat (PEC) i neix  amb l’objectiu de donar visibilitat a totes les accions que s’estan duent a terme a la ciutat i que responen al concepte de ciutat educadora. Es tracta d’iniciatives organitzades per la societat civil –AMPAs, associacions, museus, comerços, entitats esportives, etc- que es volen donar a conèixer per tal de seguir creant xarxa i implicant tota la ciutat en el fet educatiu. La jornada també comptarà amb la presència del pedagog italià Francesco Tonucci que exposarà el seu projecte de “la ciutat dels nens” que aposta per una nova filosofia de govern de la ciutat des de la visió dels infants, “per fer una ciutat millor, més amable, més segura i més a mida dels nens i nenes”.

Fins al moment ja hi ha més de 160 persones inscrites a la jornada i aquesta està adreçada a tota la ciutadania.

- Més informació sobre la jornada de Bones Pràctiques Educatives

Arxivat a