Balenyà obté un crèdit tou de 200.000 euros

En el marc del Programa de Crèdit Local de la Diputació de Barcelona.

Redacció osona.com
20 d'octubre del 2009

14 municipis de la província han signat aquest dilluns 19 d'octubre, al despatx del president de la Diputació de Barcelona, crèdits i préstecs corresponents al Programa de Crèdit Local i a Ajuts de Caixa. El valor total dels crèdits és de més de set milions i mig d'euros. A més a més, la Diputació subvenciona directament les despeses d'aquests crèdits amb 1.158.323 euros.

Un dels ajuntaments que ha signat un crèdit ha estat Balenyà, per un valor total de 215.651,75 euros. Les despeses del crèdit són de 30.290,23 euros.

Els altres municipis que han signat crèdits amb la Diputació de Barcelona són L'Ametlla del Vallès, Esparreguera, Granollers, Igualada, LLinars del Vallès, Moià, Òdena, Sallent, Sant Fruitós de Bages, Vilafranca del Penedès, Vilanova del Vallès, Vilassar de Dalt i Vilobí del Penedès.

El Programa de Crèdit Local és un instrument de cooperació econòmica municipal fruit del conveni que la Diputació de Barcelona i Caixa Catalunya van signar l'any 1994 i que s'ha anat prorrogant any rere any. Mitjançant aquest conveni, gairebé la totalitat dels ajuntaments de la província han accedit a crèdits a baix interès per poder realitzar inversions municipals. En 14 anys, el programa ha repartit pel territori més de 1.400 milions d'euros.

La Diputació, a partir del pertinent procés d'acció concertada (procés de selecció), va signar el passat 22 d'abril un nou conveni amb Caixa Catalunya pels anys 2009 i 2010, acord que va ser qualificat pel president de la corporació, Antoni Fogué, com “el millor programa de crèdit local d'Espanya” perquè, per una banda, serveix “per garantir la inversió local, que els municipis no s'aturin”, i, per altra, perquè amb el tipus d'interès obtingut –l'Euribor amb 1.9 més-, compensat amb les subvencions directes de la Diputació en aquest àmbit, “l'interès es queda al voltant de 0.5 o 0.8%”.

Arxivat a