1 de 10

El GDT inicia un cicle de xerrades sobre medi ambient

per Redacció osona.com, 16 d'octubre de 2009 a les 09:28 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 16 d'octubre de 2009 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

“La percepció de que el model de vida occidental ha tocat sostre ja és una realitat assumida per a molts. La necessitat de canvi en les dinàmiques establertes obre la porta a infinitat de propostes que cal anar polint amb celeritat donat que amenaces com ara el canvi climàtic, la disminució de recursos naturals, el perill d’extinció d’espècies vives, les desigualtats socials i la crisi econòmica, però sobretot de valors, així ho exigeixen”, expliquen des del Grup de Defensa del Ter.

És en aquesta línea i finalitat que l’entitat presenta i alhora us convida assistir al cicle de xerrades següent:

OSONA SOSTENIBLE. DINÀMIQUES DE FUTUR

16 octubre. Museu de l'Art de la Pell (Vic) - 20h: Sobirania alimentària i alternatives de consum amb Esther Vivas.

6 novembre. MIT (Manlleu) - 20h: Cap a una nova cultura del territori amb Enric Tello

20 novembre. Gestiomat (Torelló) - 20h: L'experiència del parc agrari de Gallecs, el sentit comú enfront l'especulació amb Gemma Safont i Marina Duñach.

Presentació dels ponents:

Enric Tello. Catedràtic del Dep. d'Història i Institucions econòmiques de la UB.
Esther Vivas. Activista i membre del Centre d'Estudis sobre Moviments Socials de la UPF.


Gemma Safont. Membre de la direcció del Consorci de Gallecs.
Marina Duñach. Productora ecològica i cuinera.

La primera ponènciaLa primera xerrada anirà a càrrec, aquest divendres, d’Esther Vivas (a la foto). És autora de diferents llibres sobre consum crític i sobirania alimentària com “Del campo al plato” (Icaria, 2009) o “Supermercados, no gracias” (Icaria, 2007); membre del Centre d‘Estudis sobre Moviments Socials de la Universitat Pompeu Fabra; militant de Revolta Global-Esquerra Anticapitalista, membre de la Xarxa de Consum Solidari i de la redacció de la revista Viento Sur i activista en diferents moviments socials.

 

Participació