Governació millora la cobertura de la TDT a Vilanova de Sau

El Departament de la Generalitat activa un nou centre emissor a Tavèrnoles.

Redacció osona.com
16 d'octubre del 2009

La Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació del Departament de Governació i Administracions Públiques ha activat dos nous centres emissors de Televisió Digital Terrestre a la Catalunya Central, en el marc del pla Catalunya Connecta. Concretament, els nous centres emissors s’han activat a Moià i Tavèrnoles, i donen cobertura dels serveis disponibles de televisió digital terrestre (TDT) a un municipi del Bages (Moià), tres del Berguedà (Casserres, Gironella i Puig-reig) i un d’Osona (Vilanova de Sau).

El secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Jordi Bosch, ha manifestat que “desplegar equipaments específics amb capacitat per oferir un servei de TDT de qualitat a punts del territori que presenten deficiències d’aquest servei és bàsic per desenvolupar amb èxit el pla Catalunya Connecta”.
 
Catalunya Connecta: TDT 
 
El projecte TDT, inclòs en el plaCatalunya Connecta, té l’objectiu de fer arribar els serveis de Televisió Digital Terrestre a totes les poblacions de més de 50 habitants, tot i que també inclou en la seva planificació els nuclis a partir de 10 habitants al 2010.
 
Així mateix, el Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació està treballant en el pla de comunicació a la ciutadania sobre l’adaptació de la recepció de la TDT (es pot consultar a www.tdt.cat ).
El Departament de Governació i Administracions Públiques, mitjançant la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació, té activat un cercador web (www.gencat.cat/societatdelainformacio/tdt ) que permet, a través de simulacions per ordinador, consultar la cobertura actual de TDT dels municipis i visualitzar-la mitjançant l'Hipermapa de Catalunya.