Torelló inicia les sessions sobre el Pla de Mobilitat

Al primer acte informatiu, hi assisteixen una vintena de persones, representants de diversos sectors.

per Redacció osona.com, 15 d'octubre de 2009 a les 17:08 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 15 d'octubre de 2009 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.La sala d’actes de Gestiomat va acollir, aquest dimecres al vespre, una sessió informativa sobre el Pla de Mobilitat de Torelló. Hi van assistir una vintena de persones, representants de diferents sectors ciutadans, des dels centres educatius, al comerç, passant per les associacions de veïns i policia. La intenció del Pla de Mobilitat és aconseguir unes pautes de mobilitat més sostenibles, a través d’una racionalització del trànsit motoritzat i de la voluntat de fomentar i facilitar els desplaçaments a peu.

La sessió va consistir en l’exposició, a càrrec dels tècnics de l’empresa EGI -que és qui redactarà el Pla-, dels detalls de la diagnosi que s’ha fet sobre la mobilitat a Torelló. Així van comentar el nombre i distribució horària dels viatges; els mitjans de transport que utilitzen els torellonencs (el 42,3% van a peu mentre que el 55,7% utilitzen les diferents formes del transport privat i només el 2% el transport públic); o l'índex de motorització a Torelló (en dades del 2007 és alt, amb 724,3 vehicles per cada 1000 habitants).

Després es va entrar a fons en la diagnosi, que va parar atenció en els aspectes positius i negatius de la mobilitat a peu, en bicicleta, en transport públic i en vehicle privat motoritzat. La diagnosi també es va fixar en l’aparcament i en la seguretat viària.

Després d’un animat torn de preguntes, en acabar la sessió, els assistents van poder omplir un full de consulta on s’havia de prioritzar, entre 10 opcions, els objectius prioritaris del Pla de Mobilitat.

 La propera sessió tindrà caràcter participatiu i es farà el 18 de novembre, a dos quarts de 9 del vespre, a la sala d’actes de Gestiomat.

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació