Vic convoca una jornada de bones pràctiques educatives

La iniciativa mostrarà totes les experiències que s’han dut a terme sota la premissa de ciutat educadora. Hi participarà el conegut pedagog italià Francesco Tonucci.

Redacció osona.com
14 d'octubre del 2009
Presentació de la jornada de bones pràctiques educatives a Vic
Presentació de la jornada de bones pràctiques educatives a Vic | Ajuntament de Vic



Dins del Projecte Educatiu de Ciutat (PEC), l’Ajuntament de Vic organitza una jornada de bones pràctiques educatives, amb l’objectiu de donar visibilitat a totes les accions que s’estan duent a terme a la ciutat i que responen al concepte de ciutat educadora. Es tracta d’iniciatives organitzades per la societat civil –AMPA, associacions, museus, comerços, entitats esportives, etc- que es volen donar a conèixer per tal de seguir creant xarxa i implicant tota la ciutat en el fet educatiu. La jornada, que es farà el dissabte, 24 d’octubre, comptarà amb la presència del pedagog italià Francesco Tonucci que exposarà el seu projecte de “la ciutat dels nens” que aposta per una nova filosofia de govern de la ciutat des de la visió dels infants, “per fer una ciutat millor, més amable, més segura i més a mida dels nens i nenes”, en paraules de la regidora d’Educació, Anna Erra.

La presentació de la jornada s’ha dut a terme aquest dimecres a la plaça Don Miquel de Clariana, on hi està ubicat l’Estudiant de Vic, i ha anat càrrec de la regidora d’Educació, Anna Erra, i de la coordinadora del Projecte Educatiu de Ciutat, Núria Homs (foto).

Anna Erra també ha explicat que l’educació “necessita tota la ciutat i que existeix una gran varietat educativa que genera canvis”, alhora que ha destacat la tradició històrica en matèria d’educació de Vic, exemplificada per exemple en l’estudiant de Vic. Erra ha esmentat que “es vol continuar creant xarxa amb aquestes iniciatives per tal que es continuïn fent i es multipliquin”.

Per la seva banda, Núria Homs, ha explicat que “és una jornada enfocada a la ciutat i no només als professors, educadors i pedagogs, ja que pretén que tothom pugui aportar-hi alguna cosa i compartir el fet educatiu”. D’altra banda, la jornada vol donar “visibilitat a totes les accions educatives que s’han fet i oferir un retorn a les persones que les han dut a terme per compartir coneixements i continuar treballant”.

La jornada tindrà lloc a l’Aula Magna de la Universitat de Vic. El 24 d’octubre a les 9:00 h s’iniciarà la jornada, amb un acte inaugural a les 9:30 h. A les 10:00 h, el professor de sociologia de l’Educació de la UVic i investigador de l’Institut de Govern i Polítiques Públiques (UAB), Jordi Collet, explicarà “Què és un Projecte Educatiu de Ciutat”. A les 10:30 h es farà un tastet d’experiències educatives que s’han dut a terme a la ciutat de Vic. Durant la pausa-cafè es podrà visitar una exposició que recull totes aquestes experiències i finalment, a les 12:00 h tindrà lloc la conferència “La ciutat dels nens, una nova filosofia de govern de la ciutat”, a càrrec del pedagog Francesco Tonucci.

La inscripció a les jornades, que és gratuïta, es pot fer al telèfon 93.889.34.76 (extensió 3). 

- Cartell de la jornada

Arxivat a