Olost és el primer municipi d'Osona que diu adéu a la televisió analògica

A partir d’aquesta setmana, els veïns només podran rebre la TDT. La data fixada pel tancament definitiu de la TV analògica a tot Osona és el 31 de desembre d’aquest any.

Redacció osona.com
14 d'octubre del 2009

La televisió analògica, la televisió de tota la vida, té els dies més que comptats. La substituirà la TDT, la televisió digital, amb més canals, més qualitat i més prestacions. De moment, els dos processos, l’apagada analògica i la implantació de la TDT s’estan solapant a tot el territori. A Osona, l’apagada analògica està prevista que es faci a totes les poblacions el 31 de desembre de 2009. A partir d’aquesta data, el qui no tingui una televisió adaptada a la TDT, no podrà sintonitzar cap canal.

Tot i això, la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació de la Generalitat està accelerant el procés i ha començat a tancar alguns repetidors en petites poblacions on la implantació digital s’ha efectuat amb rapidesa. “En aquests llocs, ja no té sentit mantenir un repetidor si tothom ja veu la TDT”, expliquen des de la Secretaria.

Un d’aquests municipis és Olost de Lluçanès, on aquesta setmana es deixarà de percebre la senyal analògica i només es podrà sintonitzar la digital. Així ho ha comunicat la Secretaria, en una carta que us reproduïm a sota d’aquesta notícia.

La decisió no és ni molt menys traumàtica, ja que Olost ha fet els deures i pràcticament totes les llars tenen aparells amb la TDT incorporada. Més que res, perquè la televisió analògica, per causes del terreny, s’ha sintonitzat sempre molt malament a la zona i la gent no ha dubtat en passar-se al digital.

Des de l’Ajuntament d’Olost, aconsellen a totes aquelles persones que no rebin bé la senyal digital es posin en contacte amb un instal•lador autoritzat per tal que verifiqui que la pròpia instal•lació de recepció de l’habitatge no té cap mancança que impedeixi la seva correcta recepció. Cal recordar que per tal de rebre correctament la senyal de TDT s’ha de tenir una televisió amb el descodificador incorporat (tots els aparells nous ja en porten) o disposar d’un descodificador extern per a l’aparell vell.

De moment, segons la Secretaria, no hi ha previsió que l’apagada analògica s’avanci a cap altra municipi de la comarca. Tot i això, no es descarta que en les properes setmanes, si es detecten poblacions que compleixen els mateixos paràmetres que Olost, la llista s’ampliï a altres indrets.

Carta enviada a l’Ajuntament d’Olost