Els bombers homenatgen els companys que van morir a la Terra Alta

Un dels bombers que va perdre la vida a l’incendi era Pau Costa, de Sant Julià de Vilatorta.

Redacció osona.com
10 d'octubre del 2009

El Cos de Bombers de la Generalitat ha homenatjat aquest divendres a Lleida els bombers morts en acte de servei aquest passat estiu, a l’incendi de l’Horta de Sant Joan. Entre ells, hi havia l’osonenc Pau Costa, fill de Sant Julià de Vilatorta. En un acte íntim que ha comptat també amb la participació de les famílies dels bombers homenatjats, s’ha plantat una alzina i s’ha descobert una placa commemorativa.
 
L’homenatge, que s’ha fet en les instal•lacions del parc de Bombers de la capital del Segrià, ha començat amb una tanda de parlaments de les famílies i de companys dels bombers que van perdre la vida el passat mes de juliol en el foc forestal d’Horta de Sant Joan. Posteriorment s’ha projectat un vídeo amb imatges dels bombers homenatjats. Després, el subdirector general operatiu, Antoni Rifà, ha fet un petit discurs. Les seves paraules han estat seguides del Cant dels Ocells.
 
Posteriorment, s’ha lliurat un ram de flors als familiars dels cinc bombers, al conseller d’Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Saura, i a la directora general de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments, Olga Lanau, perquè fessin l’ofrena a l’alzina que s’ha plantat acte seguit al jardí de la Regió d’Emergències de Lleida.
 
L’alzina ha estat plantada amb terra que diferents membres del Cos de Bombers han portat de cadascuna de les set Regions d’Emergències; Girona, Lleida, el camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre, la Catalunya Central i les Regions Metropolitanes Nord i Sud. Acte seguit, l’alzina ja plantada ha estat regada amb aigua de Riba-roja d’Ebre.
 
L’homenatge ha finalitzat amb el descobriment de la placa commemorativa, a càrrec del cap de la Regió d’Emergències de Lleida, Jordi Solà, i del cap d’Operacions de l’esmentada Regió, Eduard Martínez. En la placa s’hi llegeix la llegenda “En record dels bombers que no han tornat. Els vostres companys no us oblidem”. Acte seguit s’ha fet sonar les sirenes del parc de Bombers durant 30 segons, en record dels homenatjats.