Acord a Càrniques Solà

Redacció osona.com
06 d'octubre del 2009

Ha tornat la pau social a Càrniques Solà. Després d’uns dies de tensió per l’acomiadament de quatre treballadors, sindicats i la direcció de l’empresa gurbetana han arribat a un acord. Dilluns a la tarda, dos dels quatre treballadors acomiadats la setmana passada van ser readmesos al seu lloc de treball. Acomidaments que van provocar la protesta en forma de plantada de més de quaranta treballadors divendres al migdia a les portes de la fàbrica.

Alhora, segons han confirmat a Osona.com el sindicat CCOO, s’han acordat millores econòmiques i l’aplicació del nou conveni laboral que incrementa les prestacions econòmiques dels treballadors que hi presten serveis en règim general. A més, ambdues parts s’han compromès a mantenir un “diàleg constant i permanent” amb el Comitè d’empresa, que fins ara, era “escàs”, segons Comissions Obreres.

Càrnicas Solà és una empresa càrnia amb més de 30 anys d’antiguitat,  és sòcia fundadora del Matadero Frigorífico de Osona SA, ubicada a Vic i considerat l’escorxador de més dimensions i més prestigi d’Espanya. En disposen d’un altre a Begíjar (Jaén). Actualment hi treballen unes 300 persones.