Plantada a Càrniques Solà per l’acomiadament de quatre treballadors

Redacció osona.com
01 d'octubre del 2009

Tensió aquest migdia a l’empresa Càrnicas Solà, SA de Gurb. A tocar de la 1 del migdia, 40 treballadors s'han plantat al seu lloc de feina en protesta per l’acomiadament verbal de quatre empleats aquest mateix matí, concentrats davant les instal•lacions de l’empresa.

Miguel Sánchez, secretari general de CCOO a Osona, ha explicat a Osona.com que “la causa de l’acomiadament hauria estat no acceptar les condicions de preu de les hores extraordinàries ofertades per la direcció de l’empresa”.

Es dóna el cas que els quatre empleats pertanyen a una nòmina de quaranta treballadors de l’empresa que cotitzen en règim general a la Seguretat Social, col•lectiu que ha secundat l’aturada, . La resta de treballadors de l’empresa, en règim d’autònoms, han continuat en el seu lloc de feina.

Segons Sánchez, demà els quatre treballadors acomiadats intentaran tornar al lloc de treball ja que l’empresa no ha comunicat per escrit l’acomiadament, condició indispensable per la validesa de l’acomiadament o també, que ratifiqui la decisió de l’empresa. El sindicat no descarta, en cap cas, “anar a la vaga”, tant per demanar la readmissió dels acomiadats com per negociar noves condicions laborals, si els treballadors en règim general així ho decideixen.

Càrnicas Solà,és una empresa càrnia amb més de 30 anys d’antiguitat,  és sòcia fundadora del Matadero Frigorífico de Osona SA, ubicada a Vic i considerat l’escorxador de més dimensions i més prestigi d’Espanya. En disposen d’un altre a Begíjar (Jaén).

Arxivat a