La UAB i una ONG expliquen la realitat del poble sahrauí

La universitat i els Amics del Poble Sahrauí de Centelles organitzen activitats conjuntes.

Redacció osona.com
01 d'octubre del 2009

La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i els Amics del Poble Sahrauí de Centelles han organitzat per a la primera quinzena d’octubre un seguit d’activitats conjuntes per tal de poder explicar la realitat del poble sahrauí a la població de Centelles.

La col•laboració és la continuació del projecte “La UAB al Sàhara”, que coordina l’experiodista de El Periódico i professor de la UAB, Manel López, i que va portar una vintena d’estudiants als territoris de la RASD (República Àrab Sahrauí Democràtica) per tal de fer unes pràctiques de ciberperiodisme en zones de conflictes. Aquest curs acadèmic va ser el primer cop i, ara, la UAB ha ofert a la biblioteca de Centelles la possibilitat de mostrar el resultat de l’experiència en forma d’exposició fotogràfica, del 2 al 16 d’octubre de 2009.

L’exposició s’inaugurarà a la Biblioteca de Centelles el proper dia 2 d’octubre a les 6 de la tarda amb la ponència dels professors de la UAB, Manel López i Eugeni Giral (director del Departament de Periodisme i Ciències de la Comunicació).

La clausura de l’exposició anirà a càrrec del professor de la UNED i militar Alfonso García de Paadín i Ahumada, qui va viure la Marxa Verda des del Sàhara com a oficial d’una companyia de paracaigudistes. La conferència serà al Casal Francesc Macià el proper 16 d’octubre a les vuit del vespre.

A més a més, el dia següent es preveu organitzar un sopar sahrauí a la pista del Casal Francesc Macià. Finalment, i encara per concretar, la UAB i l’escola Sagrats Cors preveuen organitzar una jornada conjunta perquè els estudiants de Periodisme de la UAB que van anar al Sàhara puguin fer un taller de ciberperiodisme en zones de conflictes als alumnes d’ESO.

Durant aquests dies, els Amics del Poble Sahrauí de Centelles continuaran amb la seva campanya de recollida de recursos per comprar aliments per als celíacs dels camps de refugiats.

XERRADES:

Divendres, 2 d'octubre de 2009. Títol: Periodisme en zones de conflicte. Una experiència amb alumnes universitaris. A càrrec del Dr. Manel López, professor del Departament de Periodisme i Ciències de la Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona, director de l'Observatori de Periodisme a Internet i director de l'Expedició “La UAB al Sàhara”. A les 6 de la tarda, coincidint amb la inauguració de l'exposició a la Biblioteca de Centelles.

Divendres 16 d'octubre de 2009. Títol: Per què Espanya va deixar el Sàhara? A càrrec del Sr. Alfonso García de Paadín, professor de la Universidad Española de Educación a Distancia (UNED) i coronel d’infanteria de l’exèrcit a la reserva. Va viure la Marxa Verda al Sàhara com a capità d’una companyia de paracaigudistes de l’exèrcit espanyol. A les 8 del vespre al Casal Francesc Macià.

SOPAR SAHRAUÍ:

Dissabte 17 d’octubre de 2009. Pista del Casal Francesc Macià. Obert a tothom.

Arxivat a