La pedalada contra el canvi climàtic reuneix 320 persones a Vic

Una activitat amb l’objectiu de sensibilitzar la ciutadania sobre l’ús racional dels vehicles.

Redacció osona.com
28 de setembre del 2009
Pedalada popular contra el canvi climàtic a Vic
Pedalada popular contra el canvi climàtic a Vic | Xevi Mas

L’Ajuntament de Vic va organitzar la tercera edició de la bicicletada contra el canvi climàtic, ahir, diumenge dia 27 de setembre. La bicicletada va consistir en un recorregut urbà d’uns 9 km, que va començar a les 09:30 h al Parc Jaume Balmes i va continuar passant per la zona de l'estadi, les rambles del Passeig i del Carme, el carrer Verdaguer, la Ronda Camprodon, l'Avda Bernat Calbó i el recorregut del Gurri, per acabar al parc de Sant Llàtzer, on tots els participants van poder gaudir d’un esmorzar popular en un entorn ideal com és el del parc.

La tercera edició de la bicicletada contra el canvi climàtic s’ha emmarcat dins de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, i s’ha realitzat de forma conjunta en més de 100 municipis de tot Catalunya, amb la intenció de sensibilitzar la ciutadania sobre l’ús racional dels vehicles per a la prevenció d’emissions de gasos amb efecte hivernacle. L’activitat, que es va fer ahir a la ciutat de Vic, va congregar un total de 320 persones de totes les edats. Això suposa un increment de participants respecte a l'anterior bicicletada que no arribava a les 300 persones.

Amb la bicicletada de Vic, s’ha estalviat l’emissió de 489,6 kg de CO2 , equivalents a les emissions que s’haurien emès si es fes el mateix recorregut en un vehicle que fes servir combustibles fòssils.

La bicicletada va transcórrer en un to festiu i molt cívic i tal com va afirmar la regidora de Medi Ambient de l’Ajuntament de Vic, Mercè Vidal: “Valorem molt positivament la participació i els civisme amb el que es va desenvolupar l’activitat, una mostra de que el nivell de conscienciació del ciutadà vers el canvi climàtic i l'ús de la bicicletada és cada dia més important”.

- Veure cartell de la bicicletada
- Veure galeria de 16 fotos (2008)

Arxivat a