Un noi de Seva, nou Hereu de Catalunya

Aleix Gorchs, proclamat hereu en un acte al Maresme.

Redacció osona.com
28 de setembre del 2009
Aleix Gorchs, nou Hereu de Catalunya 2009
Aleix Gorchs, nou Hereu de Catalunya 2009



Aquest cap de setmana,  26 i 27 de setembre, s’ha celebrat a Sant Pol de Mar (el Maresme) la  Proclamació de l’Hereu i la Pubilla de Catalunya. A la vetllada, Aleix Gorchs i Rovira de Seva ha estat proclamat Hereu de Catalunya 2009 i Júlia Giner i Joaquim de Gironella, Pubilla de Catalunya (els dos, a la foto).

Els actes varen començar dissabte al matí amb la recepció d’hereus i pubilles d’arreu del territori català. Posteriorment és van executar els exàmens escrits i els exàmens orals. A la tarda va ser el moment de  fer la inauguració de les ofrenes que cada poble havia portat a la població de Sant Pol de Mar i la Inauguració de la Majòlica que commemorava el certamen. Tocades les 21:30 h començava el sopar de gala i les últimes valoracions del jurat  i el comiat dels títols nacionals 2008.
El diumenge a les 11 h es va iniciar la cercavila pels carrers de la Vila i l’acte de proclamació dels nous representants de títol nacional 2009. Desprès de l’acte es va fer el dinar de cloenda i la presentació dels nous representants.

Eren cap a quarts de 9 del vespre quan Aleix Gorchs i Rovira feia l’arribada a la Plaça de la Creu de Seva on l’esperaven la regidora de Cultura, amics, familiars i veïns per donar-li la benvinguda i felicitar-lo pel nou títol.

Aquest certamen se celebra des del 1957, on Ruth Horro i Morell de Vilanova i la Geltrú va ser proclamada 1era Pubilla de Catalunya. En el decurs dels anys si han anat incorporant les altres figures com les  pubilles de les quatre demarcacions, el  2002 la figura de l’hereu de Catalunya i a partir de 2003. els hereus provincials.

Des que Seva te Hereu i Pubilla, cada any ha participat en el certamen, on amb cinc anys ha assolit el títol de Pubilla de Catalunya 2005 atorgat a Anna Seijas. i Hereu de Comarques Barcelonines 2005 i 2006, atorgats a David Gibaja i Toni Mas respectivament i on ara si suma Aleix Gorchs com Hereu de Catalunya 2009.

Tret d’aquest certament també hi ha el certamen de Catalunya central on Anna Solasegalès i Berta Villegas van obtindre el Títol de 1era Dama de la Catalunya Central 2007 i 2008 i Nil Oriol, el de 1er Fadrí de la Catalunya Central 2009.