Vic estrena la reforma del campanar de l’església de la Pietat

Les primeres visites i un repic de campanes inauguren oficialment l’obra.

Redacció osona.com
16 de setembre del 2009
Portes Obertes al Campanar de la Pietat
Portes Obertes al Campanar de la Pietat | Joan Parera



El passat dia 10 de setembre, a la mateixa hora en que pels carrers del nucli antic de Vic transcorria la Marxa dels Vigatans s'inauguraven oficialment les obres de rehabilitació i restauració del campanar barroc de l’església de la Pietat, amb un repic de campanes i les primeres visites públiques a l'obra acabada recentment.

En grups d'entre 10 i 15 quinze persones, acompanyats per un guia de l'oficina de turisme de la ciutat, molts ciutadans es van apropar l'església de la Pietat, el mateix vespre i tot l'endemà dia 11 de setembre, a per pujar al cim del nou campanar rehabilitat, a fi efecte de poder  valorar l'obra de restauració i gaudir d'unes magnífiques vistes aèries des d'aquesta magnífica atalaia, el punt més alt de la ciutat.

Les obres han estat dirigides pels arquitectes Anna Pont i Jordi Comas. L’actuació ha consistit en relligar i reforçar l’estructura interna i també recuperar la fesomia del campanar a través de l’obertura de finestrals i el coronament cònic que s’havia perdut a mitjans del segle XIX. Aquest acabament s’ha pogut refer amb teules vidriades, un tret característic de molts campanars de la plana de Vic, entre els quals destaca el de La Gleva o el de Sant Genís d’Orís. Aquestes teules es trobaven amagades a la teulada de la nau de la Pietat.

Arxivat a