Polèmica a Centelles per una parada a la Diada

L’Ajuntament no deixa posar un estand de CiU al passeig.

Redacció osona.com
14 de setembre del 2009

NOTA DE PREMSA
CIU DE CENTELLES

Arisa censura a CiU Centelles

L'alcalde de Centelles i president del Consell Comarcal d'Osona, Sr. Miquel Arisa i Coma, no va permetre que l'agrupació local de Centelles tingués una parada amb articles nacionalistes al passeig per l'11 de setembre.

CiU de Centelles ja ha celebrat altres diades al passeig, i l'alternativa que es va oferir va ser la plaça major, a distància del lloc de trobada de vilatans i vilatanes i fora de l'àmbit tradicional dels actes de l'agrupació.

El motiu que s'argumenta és: (literal) "En cap cas en un estat de dret, com el nostre, es poden confondre el que són actes institucionals amb el que són actes de partit". Aquest argument no està recolzat per cap mena d’acord, escrit o parlat, ni cap ordenança municipal que distribueixi les parades en diferents espais del poble segons el motiu. .A més, l'acte "INSTITUCIONAL" que coincideix en el lloc és una ballada de sardanes, que tradicionalment organitza l’agrupació sardanista del poble i on mai s’hi ha fet cap mena de parlament ni declaració, per part de cap representant de cap institució local ni nacional.

La gota que fa vessar el got és que al mig del passeig, on es feien les sardanes, sí que hi havia una parada que venia CD de música, i altres articles, que no havia demanat permís per instal•lar-se.

Entenem que aquesta actitud és una nova expressió de censura i un clar atac a la llibertat d'expressió de les diferents idees polítiques; un dels pilars del nostre estat de dret.

Ens entristeix que en una diada on tots els catalans i catalanes hauríem de recordar tots junts la pèrdua de llibertat del nostre poble, a Centelles es comencin a perdre altres llibertats.

Arxivat a