Onze de Setembre: Trànsit activa el dispositiu especial

Prop de 450.000 vehicles sortiran de l’àrea metropolitana de Barcelona.

Redacció osona.com
10 de setembre del 2009

Amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya, prop d’uns 450.000 vehicles es mobilitzaran des de l’àrea metropolitana de Barcelona, segons les previsions del Servei Català de Trànsit (SCT). Enguany, la festivitat de l’Onze de Setembre coincideix en divendres i per tant el comportament de la mobilitat serà el d’un cap de setmana llarg.

Es tracta d’una de les operacions especials de trànsit que registra una elevada mobilitat arreu de la xarxa viària catalana i el Servei Català de Trànsit (SCT), en col•laboració amb la Policia de la Generalitat - Mossos d’Esquadra, activarà un dispositiu especial que s’ha iniciat aquest dijous a les 15:00 h, tot coincidint amb la sortida, i finalitzarà a les 24:00 h del diumenge 13, per tal de facilitar el retorn. Més de 1.500 mossos d’esquadra vetllaran per mantenir la seguretat de les carreteres catalanes.

El SCT preveu que el gruix més important de vehicles es concentrarà entre les 16:00 i les 21:00 h de dijous i entre les 10:00 i les 14:30 h de divendres durant l’operació sortida. Pel que fa a l’operació retorn, les intensitats màximes s’esperen entre les 18:00 i les 22:00 h de diumenge 13 de setembre.

Les vies distribuïdores de l’àrea metropolitana de Barcelona absorbiran tots aquests desplaçaments sobretot amb destinació a la Costa Brava i a la Costa Daurada, perquè es tracta de l’últim període festiu de l’estiu. Tot i això, convé destacar que també hi podran haver moviments cap a zones de muntanya de Lleida i del nord de Barcelona, atès que les previsions meteorològiques que el Servei Meteorològic de Catalunya fa per aquests dies festius és de temperatures moderades i de poca calor.

- Dossier del SCT, amb els punts més conflictius