Manlleu estira la celebració de la Diada Nacional

Sardanes (a la foto), un concert dels Whisky’ns, castellers i una conferència, caps de cartell d’11 dies d'activitats.

Redacció osona.com
13 de setembre del 2009
sardanes Diada Nacional, Manlleu
sardanes Diada Nacional, Manlleu | Lurdes López



Manlleu ha preparat els actes festius per commemorar la Diada Nacional de Catalunya, que se celebra l’Onze de setembre, i que s’allargaran durant tot el mes.

El mateix divendres dia 11 de setembre, i com ja és habitual, s'ha fet un acte popular a les 8 del vespre a la plaça Fra Bernadí. La commemoració ha començat amb una audició de sardanes amb la Cobla Lluïsos i, durant la mitja part, aproximadament a les 9 del vespre, la Colla Castellera Nyerros de la Plana ha fet un pilar per desplegar la senyera catalana. Seguidament la Coral Serpencanta ha ofert un recital que ha acabat amb la cantada popular d’Els Segadors.

El mateix dia la plaça Fra Bernadí ha acollit durant tot el matí la VIII Trobada d’Intercanvi de Plaques de Cava. En aquesta ocasió la placa commemorativa és la dels Pisos de Can Garcia. S'ha fet també la presentació d’una nova placa, Manlevis, amb faldó crema, del cava La Saleta de La Granada, de tirada limitada. Hi ha hagut degustacions de cava i coca i també s'ha fet un sorteig d’ampolles i plaques de cava. L’horari de la trobada ha estat de 9:30 a 14:00 h.

Una altra de les activitats destacades és la conferència “Els vigatans i l’alternativa a Felip V”, a càrrec de la historiadora Neus Ballbé i Sans. L’acte s'ha fet el 9 de setembre a la Biblioteca Municipal de Manlleu i té com a objectiu aprofundir sobre Carles Regàs i Antoni Cortada, manlleuencs que van signar el pacte dels vigatans. Aquesta és una conferència dins el cicle que organitza Òmnium Cultural a Manlleu amb el suport de l’Ajuntament de la ciutat.

Pels més joves, el dia 12 ha tingut lloc el concert del grups ABSOLUT i WHISKY’NS. Aquests darrers faran l’últim concert de la seva gira a Osona, abans de l’adéu a la seva ciutat natal, Reus.

El dia 13, a les 6 de la tarda, ha estat l’hora dels més petits, amb l’espectacle d’animació “Revolució”, de la companyia Pentina el Gat. Un espectacle que convida a cantar, ballar, riure i jugar a través de teatralitzacions i improvisacions.

Tot seguit, s’han programat diversos actes per cloure l’estiu a l’embarcador del Ter. Hi ha hagut música amb els grus KARMELES i MICROCLIMA TROPICAL i una botifarrada popular i ecològica.

Els dies 19 i 20 es projectarà la pel•lícula CATALUÑA, ESPANYA, un film que, tal i com ho va fer “La Pelonta Vasca” en el seu moment, pretén empènyer a la reflexió amb la visió serena de pensadors de totes les tendències. Des de Toni Soler a Rubert de Ventós passant per Albert Boadella, de José Alcalá-Zamora y Queipo de Llano a Luis Mª Ansón, passant per l'humorista Máximo, i més de quaranta homes i dones RAONANT i SACSEJANT els prejudicis sobre el sentit dels Estats de les Nacions.

Finalment, continua l’exposició La innocència d’una mirada, de Jordi Llorens i Estapé, que es pot visitar a la sala d’exposicions de Can Puget fins el 27 de setembre. El dia 17 es podrà veure un audiovisual sobre el mateix autor, que il•lustra les contrades més diverses i exòtiques de l’Orient, titulat “Japó, la terra del sol naixent”. La direcció és d’Enric Ripoll i del mateix fotògraf i viatger, Jordi Llorens.

Arxivat a