El pare de l’estelada ja té plaça a Vic

Primera foto de la placa de la plaça Vicenç Albert Ballester, ubicada a l’Ateneu la Central.

Redacció osona.com
09 de setembre del 2009
Placa de la plaça Vicenç Albert Ballester, a Vic
Placa de la plaça Vicenç Albert Ballester, a Vic | ERC de Vic



Des d’aquest dimecres 9 de setembre, Vic ja té físicament la placa de la plaça Vicenç Albert Ballester, ubicada a l’Ateneu la Central. D’aquesta manera, Vic es converteix en la primera ciutat de Catalunya que posa el nom del creador de l’estalada a un carrer o plaça.

La decisió de dedicar una plaça a Ballester es va prendre en el passat ple municipal del mes d’agost, a instàncies d’ERC. La votació d'aquest punt va trencar la unitat de l'equip de govern, ja que el PSC es va abstenir. CiU i ERC, també a l’equip de govern, hi van donar suport juntament amb la CUP i ICV-EUiA.  PxC també es va abstenir. 

JERC Vic ha organitzat tot un seguit d’actes, el proper dissabte 12 de setembre, per celebrar l’adjudicació del nom.

--------
NOTA DE PREMSA
JERC VIC

JERC Vic celebra l’adjudicació del nom de Vicenç Albert Ballester a una plaça important

Les JERC de Vic celebren aquest proper dissabte 12 de setembre l’adjudicació del nom de Vicenç Albert Ballester a la plaça existent davant l’espai cultural de La Central.

La decisió de donar el nom del creador i difusor de l’estelada a una plaça important social i culturalment com ho és aquesta gràcies al seguit d’entitats que formen part de l’Ateneu La Central, es va prendre durant el passat ple a l’Ajuntament de Vic del dia 3 d’agost, gràcies a una iniciativa promoguda des d’Esquerra – Vic.

La secció local de les JERC Vic ha preparat un acte amb els parlaments de Gràcia Ferrer, regidora d’Esquerra a l’Ajuntament de Vic, i de Marc Sardà, membre de la Comissió 100 anys d’estelada.

Durant el transcurs de l’acte, també sonarà el Cant dels Segadors, es descobrirà una placa commemorativa en nom de Ballester, es desplegarà una estelada gegant (fent honor al seu creador), i s’acabarà amb un piscolabis final.

- Cartell de l’acte (PDF)

Arxivat a