El llibre dels cent anys de l’estelada arriba a Osona

Redacció osona.com
03 de setembre del 2009

Coincidint amb l’aprovació d’una plaça dedicada a Vicenç Albert Ballester, dissenyador i difusor de la bandera estelada, a Vic, aquest dimecres es va presentar a la llibreria La Tralla de la ciutat el llibre “CENT ANYS D’ESTELADA, Un segle d’iconografia independentista”.

Una vintena de persones van assistir a l’explicació de l’autor del llibre Oriol Falguera, sobre el  llarg recorregut ha viscut des de 1908 el símbol de l’independentisme català.

El llibre coordinat i editat per la Comissió del Centenari de l’Estelada, prologat per Toni Strubell i Trueta i editat per Cim Edicions, té  180 pàgines, replenes de fotografies (moltes d’elles inèdites), documents, publicacions, cartells, fulls volants, segells, insígnies… i ens porta cent anys enrere des de la primera imatge de la bandera independentista catalana fins arribar als nostres dies.
El llibre està dedicat a la memòria dels patriotes Francesc Espriu i Fivaller Seras, que la Comissió tingué l’honor de comptar amb ells en la inauguració i la cloenda, respectivament, dels actes de celebració del centenari a Barcelona.

El divendres 4 de setembre serà el torn d’El Brull. L’acte en aquesta població es farà a les 19:30 h a la sala Mossèn Josep Coma.

- Anar al web de la Comissió del centenari de l’estelada
- Anar al web de la llibreria La Tralla

Arxivat a