El blues del bibliobús, amb Big Mama

Aquesta tardor, als bibliobusos de la Diputació de Barcelona.

per Redacció osona.com, 1 de setembre de 2009 a les 12:15 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 1 de setembre de 2009 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.Els bibliobusos Guilleries, La Mola, Tagamanent, Montserrat i Cavall Bernat acullen el recital musical i narratiu que ha preparat la cantant de blues i jazz Big Mama. La campanya “Bibliobús de blues amb Big Mama” s'inicia el 2 de setembre al Bibliobús Guilleries i s'estendrà al llarg d'aquesta tardor a més d'una dotzena de municipis de la província.

Aquesta iniciativa s'emmarca en el programa de foment de la lectura als bibliobusos de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona.

L'espectacle fa un repàs per la música originària dels primers habitants negres nord-americans i es fa ressò de la seva rebel•lió i lluita per la llibertat. Durant el recital, la intèrpret també dóna a conèixer llibres i enregistraments sobre el jazz i el blues que el públic podrà trobar als bibliobusos.

Coneguda amb el nom artístic de Big Mama, Montserrat Pratdesaba va iniciar la seva carrera professional l'any 1988 a La Cova del Drac de Barcelona. Al llarg de tots aquests anys, ha participat en diversos festivals de jazz i blues, especialment a Espanya i França. L'any 2006 una companyia discogràfica nord-americana va escollir el tema No Way Out, de Big Mama i Víctor Uris, per incloure'l en una antologia de blues amb artistes d'arreu del món.

Des de l'any 1995, els nou bibliobusos de la Xarxa organitzen campanyes de foment de la lectura per als seus usuaris. Fins l'any 2003, aquestes campanyes van anar adreçades únicament a nens i nenes, per estendre's, posteriorment, al públic adult amb espectacles de petit format, en especial recitals poètics i musicals.

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació