Trànsit posa en marxa un dispositiu especial per a l’operació retorn

Es preveu que 250.000 vehicles retornin a l’àrea metropolitana aquest diumenge a la tarda.

Redacció osona.com
28 d'agost del 2009

- El Servei Català de Trànsit preveu que 250.000 vehicles retornin cap a l’àrea metropolitana de Barcelona el diumenge a la tarda, quan poden registrar-se els moments més conflictius de tot el cap de setmana, especialment a l’AP-7.
 
- Els caps de setmana del mes d’agost d’enguany registren un 7,4% més de mobilitat que l’any passat.
 
- Des del 21 de juny fins al 24 d’agost, els accidents mortals s’han reduït un 33,3%, amb un descens del 22,6% de les víctimes mortals respecte el mateix període del 2008. També han disminuït un 18,75% el nombre de motoristes morts.
 
- Un total de 1.100 Mossos d’Esquadra, 2 helicòpters, 1 avió i 14 equips de senyalització vetllaran per la seguretat dels automobilistes durant els tres dies de l’operació retorn

 - Es faran 800 controls de trànsit, alcoholèmia, drogues, casc, cinturó de seguretat, transport i velocitat

1. Previsió de mobilitat i dispositiu de l’operació retorn de les vacances d’estiu
 
El Servei Català de Trànsit (SCT), en col•laboració amb la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra, activarà un dispositiu especial a partir de les 15:00 hores d’aquest divendres, 28 d’agost, i que es prolongarà fins a les 24:00 hores del diumenge, 30 d’agost, amb motiu de la darrera operació retorn de les vacances d’estiu.
 
Durant aquest període de temps, el SCT espera un retorn esglaonat cap a l’àrea metropolitana de Barcelona, tot i que al llarg del diumenge 30 d’agost, des de les 12:00 h del matí i fins a les 00:00 h de la nit, es preveu que uns 250.000 vehicles retornin. Sobretot la franja horària de la tarda de diumenge pot registrar els moments més conflictius de tot el cap de setmana.
 
Cal tenir en compte que des del cap de setmana del 15 i 16 d’agost ja s’han produït successius retorns parcials de vehicles cap a Barcelona i la seva àrea d’influència. L’operació tornada, però, es culminarà aquest últim cap de setmana del mes d’agost amb un retorn més intens.
 
El SCT preveu que, com que enguany l’últim dia del mes, el 31 d’agost, coincideix en dilluns, el volum del retorn cap a l’àrea metropolitana de Barcelona i també cap a França es concentrarà en aquest darrer cap de setmana d’agost, a diferència d’altres anys en què la mobilitat de tornada s’havia distribuït entre el darrer cap de setmana d’agost i el primer de setembre.
 
Convé destacar també que el fet que el darrer dia d’agost coincideixi en dilluns pot contribuir a què l’operació tornada d’aquest cap de setmana sigui esglaonada, atès que part del volum de vehicles retornaran a Barcelona i la seva àrea d’influència l’últim dia de les vacances d’estiu.  

Dossier de premsa