JERC Vic celebra la decisió de dedicar una plaça al creador de l’estelada

Vic serà la primera ciutat que tindrà una plaça amb el nom de Vicenç Albert Ballester.

Redacció osona.com
27 d'agost del 2009

La secció local de les JERC Vic prepara pel proper dissabte 12 de setembre, coincidint amb les celebracions de la Diada Nacional, un acte per celebrar la decisió de dedicar a Vicenç Albert Ballester, el creador de l’estelada, la plaça ja existent davant l’espai cultural La Central. L’acte, programat pel migdia del dissabte a la mateixa plaça, consistirà en alguns parlaments, el cant dels Segadors i altres col•laboracions que s’estan preparant conjuntament amb altres entitats i associacions.

Les JERC de Vic celebren la decisió del consistori, promoguda a través d’Esquerra - Vic, de donar el nom del dissenyador i difusor de l’estelada a una plaça important social i culturalment, gràcies sobretot a les diferents entitats que formen part de l’Ateneu La Central.

Vic serà la primera ciutat que tindrà una plaça dedicada a Vicenç Albert Ballester Camps. Així ho va decidir el passat ple municipal del mes d’agost.

La votació d'aquest punt de l’ordre del dia va trencar la unitat de l'equip de govern, ja que el PSC es va abstenir. CiU i ERC, també a l’equip de govern, hi van donar suport juntament amb la CUP i ICV-EUiA.  PxC també es va abstenir.

Arxivat a