Viladrau posa el fil a l’agulla del Festival de música Marcos Redondo

El cantant d’òpera i sarsuela va residir llargues temporades al municipi.

Redacció osona.com
24 d'agost del 2009

El passat 14 d’agost va tenir lloc a l’hotel Hostal de la Glòria de Viladrau la presentació del projecte del Festival de música Marcos Redondo de Viladrau. A l’acte hi van assistir més de 150 persones.

La presentació es va iniciar amb la intervenció del l’alcalde de Viladrau, Francesc X. Bellvehí Busquets, que va dirigir unes paraules als assistents i va apuntar la intenció de l’Ajuntament de donar suport a la iniciativa i recolzar el projecte des del punt de vista institucional amb la idea de potenciar culturalment una població que ja per tradició ha estat residència de il•lustres personatges. Tot seguit, Eugènia Vidal, neta de Marcos Redondo, va agrair en nom de la família la bona acollida que el projecte ha tingut i la intenció que hi ha de tirar-ho endavant. Per últim, Marta Guilaniu, membre de la organització del festival juntament amb Eugénia Vidal i Imma Gómez, va explicar la línia que des de el punt de vista musical es vol donar. 

Llavors, es va oferir un petit concert de violoncel a càrrec de Lluís Heras, que va interpretar peces de Bach i el Cant dels Ocells. Per acabar, l’hotel Hostal de la Glòria va obsequiar a tots els assistents amb un refrigeri.

Es tracta d’organitzar un festival de musica en memòria de Marcos Redondo (Pozoblanco 1893-Barcelona 1976) considerat un dels lírics espanyols més importants del segle XX i que va residir llargues temporades a la casa que tenia a Viladrau.

El projecte del festival arranca amb l’objectiu de que Viladrau aculli un esdeveniment musical de qualitat i que aquest sigui important per a la promoció del poble. També musicalment parlant vol ser un festival obert a tot i a tothom, sense fronteres musicals ni connotacions personalitzades i sempre buscant la qualitat dels intèrprets i de la musica que es podrà escoltar.

Es proposa que L’Ajuntament de Viladrau sigui líder d’aquest projecte i que ho faci amb la col•laboració de l’Ajuntament de Pozoblanco, ciutat natal de Marcos Redondo, mitjançant un agermanament entre les dues poblacions.