La ruta de l'Abat Oliba es presenta a la UCE

Unirà els monestirs de Montserrat i Cuixa. La ruta passa per Vic.

Redacció osona.com
19 d'agost del 2009
576_1250605986402946
576_1250605986402946


El conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet va presentar aquest dimarts a la Universitat Catalana d'Estiu (UCE) de Prada de Conflent la ruta Oliba.

La ruta, que ja s'havia presentat a Ripoll, recorrerà "la petjada" de l'Abat Oliba des del monestir de Montserrat fins al de Sant Miquel de Cuixà, a la Catalunya Nord. El conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, ha explicat que es tracta d'un recorregut plenament adaptat al turisme del segle XXI, basat en l'emoció, que "contextualitzarà l'art amb un personatge històric com l'abat". La ruta dura "uns quatre dies" i el conseller ha demanat la participació del sector privat perquè li donin suport "amb restaurants i hotels" que la ressegueixin. És "un itinerari pels principals escenaris de la vida i obra d'Oliba", ha resumit Huguet.

El projecte compta amb un pressupost de 1.200.000 euros i estarà acabat el 2011. La ruta (pdf) tindrà forma de cercle i els turistes podran escollir si prefereixen arribar a Cuixà passant per Cardona, Berga i Puigcerdà, o fer-ho per Vic, Ripoll, Sant Joan de les Abadesses, Camprodon, Perpinyà o Prada de Conflent, entre d'altres. L'avantprojecte de la ruta, planejada per fer-se en vehicle, unirà gairebé 30 pobles.

- Mapa ruta Oliba (pdf)
 
Arxivat a